lørdag 21. februar 2009

Bruktfunn

Har fått med meg litt av hvert fra Fretex, loppemarked og bruktbutikk, den siste tiden. Siden jeg ikke har noen andre ferdige prosjekter å vise, kan jeg heller vise noen bilder av mine bruktfunn. Er blitt glad i gjenbruk, og det er jo heller ikke noen ulempe at man sparer utrulig masse penger på slike kjøp :D

På loppemarkedet i dag, fant jeg disse heklede smådukene og tok meg alle jeg så. Jeg synes de var så utrulig flotte :) Hvis noen har gode tips for hvordan jeg kan få bleket de, tas det imot med en stor takk! Jeg får så lyst til å lære meg å hekle slike småruter... Har heklet bestemorsruter og et sjal, men ikke slike små delikate ting.Jeg tar til meg alle rammer jeg kan finne som kan males hvit. Har noen planer som krever mange hvite rammer...


Denne rammen var så fin som han var, så jeg vet ikke om jeg har hjerte til å male den hvit... Men vil den nå passe inn her sånn som den er da?!Denne Sia rammen fikk jeg for ti kroner i dag. Vet ikke hvor jeg skal ha den, kanskje mannen får den ;)En bryllupsramme som jeg skal prøve å få pusset fin:Jeg er ikke glad i messing, men ved hjelp av litt sinkspray trur jeg disse kan bli riktig så flotte! Har sett at noen andre bloggere har spraymalet slike ting med sinkspray og det inspirerte meg til å kjøpe disse tingene som andre har kastet. Fikk hver ting for fem kroner stk!Denne tallerkenhylla skal bli hvit og henge på kjøkkenveggen. Fikk den for 30 kroner på loppemarkedet i dag :)Et fat fra Fretex som skal brukes til å ha kubbelys på:

Et kakefat med stett som jeg fikk for 40 kr på Fretex. Så billig at jeg bare måtte ha det ;)


Mannen fikk med seg en kaffekjele til turbål:


Denne boken burde jeg kanskje kjøpt og lest før jeg startet å pusse opp.... Fikk den i alle fall for en billig penge på Fretex og det står MASSE nyttige tips i den, som hadde vært kjekt å vite for en mnd siden!


Når vi nå er inne på temaet gjenbruk og pengesparing, så kan jeg jo vise frem bøkene jeg lånte på biblioteket i dag. Hadde tenkt å kjøpe de på nettet, men får jeg satte de i handlekurven, tenkte jeg at det var verdt å sjekke biblioteket først. Og da var det noen penger spart der også...


Jeg fikk også med meg en kommode fra loppemarket i dag, men den står i kjelleren og venter på å bli pusset ned.
Det tok jo pinademæ hele kvelden å lage dette innlegget! Nå kaller Jon Blund på meg... God natt!

5 kommentarer:

Crinoline sa...

Hei.Så mye fint du har kjøpt.Har av og til kjøpt bomullstekstiler som er blitt litt gule,og disse har jeg bleket forsiktig i vann med litt klorin.Du kan kanskje forsøke på en brikke?

Anonym sa...

Jøss, dette var litt av noen kupp!! Kunne ønske det var så fine ting på den lokale fretexen her og, men neida..

Ang. bleking, så står det bakpå klorinflasken om blandingsforhold og lengde på blekingen, så alt du må gjøre er å få deg en flaske klorin!

Ha 1 fin søndag!

Bdicte sa...

Oj, så masse flott!! Æ syns nesten det va tøft å legge alle de små dukan i en sånn firkant...på et salongbord f.eks! Men e vel litt trøblat å få det til å ligge der i ro, hehe:)

Fru Luna sa...

Takk for tips og råd :) Må kjøpe meg en flaske med klorin!

Jeg har faktisk tenkt tanken på å sy dukene sammen, men da trenger jeg kanskje å finne noen flere duker, evt hekle selv. Trur det kunne blitt ganske så kult ;)

Ha en fin søndag folkens! Jeg skal skal male vinduskarmer og dørkarmer :-/ Så ingen fridag på meg...

Bdicte sa...

Hallais! Utfordring til dæ på min blogg;)