torsdag 25. februar 2010

På en hylle i stua... Og spamproblemer på bloggen!


Huff, sier jeg bare!!!

Jeg har brukt hele dagen på å gå gjennom alle kommentarene på bloggen min, på jakt etter spam :( 
270 innlegg med kommentarer måtte gjennomgås, og utrulig nok fant jeg rundt 50 kommentarer som var spam! Og de var godt spredt, luringene. Jeg fant de på innlegg fra januar i år og helt tilbake til januar/februar 2009. Så vær obs på dette dere andre som har blogg!

For å unngå mer spam, har jeg fjernet @ på mailadressen som ligger på bloggen min, jeg har også iverksatt en kommentarmoderering, slik at alle eldre innlegg må godkjennes av meg.

En annen ting jeg la merke til var "nye" kommentarer som er lagt til veldig gamle innlegg. Disse kommentarene har jeg aldri sett før, da jeg ikke automatisk blir informert om nye kommentarer som legges til. Så legg helst igjen kommentarer under det siste innlegget, selv om din kommentar er relatert til et annet innlegg. Da risikerer vi ikke at nettopp din kommentar går meg hus forbi ;)

På min bloggegjennomgang i dag, fant jeg dette bildet av hyllen min, som jeg liker veldig godt. Jeg har vist det en gang før for lenge siden. Men siden det er kommet mange nye lesere siden sist og jeg ikke har hatt tid til å ta nye bilder i dag, så gjør det kanskje ikke så mye at det blir et aldri så lite dakapo.

Så koselig at så mange flere har meldt seg på giveawayen min :) Trekningen skjer samme dag som jeg har passert 50 000 besøkende.

Ha en en fin kveld! 

En liten oppdatering: Spamkommentarene fjernet jeg ved å slette de permanent, (trykk på søppelbøtten). Jeg kan ikke så mye om spam, men tror man får virus o.l. dersom man går inn på de kommentarene.

Jeg var helt uvitende om dette helt til jeg ved en tilfeldighet gikk innom et innlegg som var mindre enn 4 uker gammelt. Helt nederst fant jeg en kommentar fra "Amy", det stod ikke noe spesielt på den kommentaren bortsett fra masse uforståelige symboler. På andre var det lengre tekster, gjerne med "soveromstema" eller om stoff (og ikke av den typen man syr puter av...).
Man kan si at jeg fant spam på hvert fjerde innlegg, innimellom annet hvert. Så ta deg en grundig titt på bloggen din, for dette er nok et større problem enn vi har trodd.
Bloggeren Moseplassen har skrevet litt om kommentarmoderering i dagens innlegg på bloggen hennes.

12 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Jeps, veldig mye spam ute og går. Klikker folk på lenken er man i dyp trøbbel og virus sprer seg med lynets hastighet.
Twitter er utsatt for et angrep as we speak. En tweet med spørsmål:is this you? Folk blir nysgjerrig,klikker og vips er passord og konto hacket.

Jeg har altså fjernet bokstavkoden ved kommentering, som jo er fryktelig irriterende, men som stopper denne spammingen. Det er derfor koden er der.

Må si jeg blir skikkelig irritert når jeg leser rundt om at folk sier: fjern koden!- uten å si hva folk da kanskje har i vente og hva dine besøkende kan utsettes for. For klikker besøkende på lenken er de også infisert. Kjedelig,men sant!

Alt for lite kunnskap hos interiøfolk om virus og andre ulumskheter som finnes. Tror de fleste hadde hatt godt av å lese litt hos blogger under known issues for å få øynene opp.
En koseverden i våre stuer betyr ikke at cyberspace er en kosestue,dessverre.

Jeg visste at jeg løp en risk ved å fjerne koden, men har gitt det en sjangse siden jeg synes blogger er blitt flinkere til å stoppe virus nå enn før.

Kommentarmoderering er på for innlegg som er eldre enn 3 uker,og jeg møtes hver dag av mellom 5-10 spamkommenater som må modereres.Sier noe om utbredelsen.

Det aller viktigste er at ikke folk klikker på lenken i spamkommentarene.

Havets Datter sa...

Heisann!

Nå ble jeg nysgjerrig her... Jeg er en SKIKKELIG nerd når det gjelder data. Denne spam`en - er det slike irriterende mail som kommer i innboksen på hotmailen min?? Får så inni hampen mye " british lotteri og "you are the lucky winner" og annen div utenlandske sjit-mail!! Har ikke skjønt hvor det kommer fra, men kan det ha noe med at email adr min ligger på bloggen?? Eller er det et virus kanskje?? Dette har irritert meg lenge og har jo ikke peiling på hvordan jeg skal bli kvitt det :((

(eddas) sa...

Hei..hvordan fjerner en spam da???Og hvordan vet du hva som er hva??
Ha en kos kveld
klemmer sendes

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hihi, du kan godt si man er blåøyd. Men det er noe med å sette seg inn i bloggeverdenen,søke opp info om det meste slik at en er klar over ymse lover, regler og problemer man kan støte på.

NIB kan sikkert kjøre info,men de har nok å gjøre og har også sagt tydelig ifra at de ikke driver teknisk support.

Man må faktisk studere på egenhånd når man driver en blogg fordi man selv er ansvarlig for hva som publiseres.

Tror personlig for mange tror de driver en privat utklippsbok ved å ha blogg.
Siden den styres av "meg" er alt tillatt og ingenting farlig.
Men guri land, det er mye å sette seg inn i,og mange feller å gå i.

Ingrid sa...

Nydelig pynt på hylla di!
Har aldri vært særlig plaget med spam jeg. Har blogget i snart fem år, og kan telle på ei hånd de spam-meldingene jeg har fått. Vet ikke hvorfor...
Er det skummelt om det kommer noen slike meldinger egentlig? Tror ikke de kan gjøre noe galt...

Havets Datter sa...

Takk for svar :)
Må prøve å finne ut av dette!

God natt!

Crinoline sa...

Hei,Linda.Jeg har hatt kommentarmoderering hele tiden.For en stund siden fjernet jeg ordrebekreftelse/bokstavkoden.Den siste tiden har det haglet inn med samme type kommentarer som hos deg. Har avvist disse med en gang,men nå er ordrebekreftelsen på plass igjen.God helg til deg.Klem

Maria sa...

Hei:) Jeg vet at på Wordpress så unngår du ikke å få med deg både gamle og nye kommentarer uansett hvilket innlegg de er skrevet under, men synes bloggen din var fin, jeg, og Wordpress har jo ikke muligheten til å endre på designet med mindre man betaler for det da:(

Men ellers så er det et veldig bra alternativ:) Gleder meg til å vinne! ;) hihi

mailen min er ihvertfall datemeg krøllalfa gmail punktum com

Bare sånn i tilfelle du ikke fikk med deg meg også;) Masse nattaklemmer til deg!

Fru Luna sa...

Hei Maria :)
Jeg har begynt å skjønne meg på blogspot, så jeg tror ikke jeg orker å bytte til noe annet med det første...
Regner med spamproblemene løser seg nå som jeg er mer bevisst på problemet.
Sporty mailadresse det der! La godt merke til den sist gang jeg så den, hi hi ;)
Klem

Anne (Moseplassen) sa...

Takk Fru Luna for at du nevner bloggposten min om kommentaroppsett :)

Angående dette med å skille hva som er hva så er det vanligvis enkelt. Som oftest er det på engelsk, og har ikke noe med blogginnleggets innhold å gjøre, eller det bare er en masse tegn. Det er som oftest også en lenke. IKKE klikk på lenken, (som sagt over) men slett hele greia.

Angående dette med å få hvite at man har fått kommentarer på gamle innlegg så er det også ganske enkelt med mindre man får hysterisk mange kommentarer. Du fyller rett og slett inn en passende epostadresse og alle bloggkommentarer på bloggen din kommer i postkassa.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Dette er et ukjent problem for meg, men jeg skal likevel gå inn og sjekke hva slags oppsett jeg har. Blir slitt skremt av sånt! Men nå skjønner jeg hvorfor noen har det slik at kommentaren først må godkjennes av bloggeier. Og hvis man må gå til det skrittet for å beskytte seg og andre, så må man jo bare det!

Så hyggelig at du vil hekle Hexacon tøfler til gudbarnet ditt! Ja, jeg vil tro det bare er å legge på en ekstra omgang til str. 2 år, eller evt. om du velger et tykkere garn. Det er jo også avhengig av om garnet tover godt eller ei. Janne har jo strevd litt med det vet du. Men antall ganger man tover, og hvor hardt man sentrifugerer, spiller også inn. Man kan jo strekke og forme til riktig str. bare man ikke tover for mye. Jeg håper du viser meg resultatet til slutt!

Klem Catrhine :-)

Anne sa...

Ja, det er utruleg irriterande med spam! Eg har filter på min blogg slik at kommentarar må godkjennas fyrste gongen dei kommenterer. Fungerer bra syns eg, men er litt slitsamt å manuelt måtte slette all spammen. Men den blir i alle fall ikkje lagt ut utan mi tillating:)
Ha ei fantastisk flott helg, søte deg!
Klem Anne:)