mandag 15. februar 2010

Ny uke - nye muligheter


Hei hei :)

Her er en liten oppdatering fra Drømmefabrikken...

Energien og formen er fremdeles lav etter malingen av kjøkkeninnredningen. Men noen fremskritt har det nå blitt. Dn ny lampe er hengt opp i taket, hvitevarer er satt på plass og knagger er kjøpt inn og hengt opp. I dag kjøpte vi også et nytt blandebatteri fra Biltema (av alle plasser!). 

Nå venter jeg spent på når skapdørene blir spraymalt... Er det lov å håpe på neste helg, kjære? Jeg er også på utkikk etter et stativ til å henge kjøkkenkluten og oppvaskbørsten på. Tips meg gjerne om hvor jeg kan finne et slikt stativ :) Jeg fant dette stativet fra Rosendahl i dag:

(Bilde lånt fra http://www.rosendahl-design.no)

 Men det var ikke helt slik jeg tenkte meg, kunne tenke meg et mer kromfarget stativ. Prisen var heller ikke så hyggelig... Men denne vil kunne funker som en nødløsning, dersom ikke noe bedre dukker opp.

På det første bildet ser dere at jeg har endret litt på dekoren på speilkommoden. Udødelige hvite tulipaner er kjøpt inn, siden jeg elsker synet av blomster på speilkommoden. Den dødelige varianten er å foretrekke, men dersom man skal bruk 100 kr på ferske tulipaner hver uke, blir det totale beløpet kr 5200 på 1 år! Disse kostet kun 19 kr per stk på Åhlens.

Og så til dine spørsmål, Maria. Hun la igjen to hyggelige kommentarer under forrige innlegg, og lurte på følgende:

"Jeg lurte på om du planlegger nøye før du kjøper/tar inn ting til huset ditt? Er alt nøye vurdert, tenkt igjennom og planlagt?

Utifra bloggen din så ser jeg jo at det virker slik, men planla du allerede sånn helt fra starten av? At huset skulle være gjennomgående hvit?"


Først vil jeg si at jeg kjenner meg igjen i det du skriver i kommentaren. Selv bodde jeg og mannen i Drømmefabrikken i over 8 år, før vi fant denne hvite stilen som vi er 100 % komfortabel med. Dette var ikke tilfellet for noen få år siden!

Jeg tror det tar litt tid før man finner sin stil, og jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke kastet meg over den minimalistiske bølgen for noen år siden :P Svarte skinnmøbler og glassbord i krom,  grøss og gru sier jeg bare. (Ikke meningen å fornærme noen som liker denne stilen - Pease and love<3) Som student har man heldigvis ikke midler til de store innkjøpene på interiørfronten og de største bomkjøpene har jeg dermed unngått.

Det avgjørende for min stil ("vår stil" - men mannen er ikke så interiørinteressert da...) ble møtet med bloggen "Hvit Stil". Jeg så hvordan Christine forvandlet møbler, kun ved bruk av maling. Jeg likte også veldig godt den hvite stilen hennes og et håp ble tent hos meg. Dette var en stil som var overkommelig og som jeg også skulle klare å få til i vårt hjem.

For meg var det viktig å ikke bruke mye penger på forvandlingen av Drømmefabrikken. Alt av interiør er enten gjenbruk av egne møbler, arvede møbler, loppe-/bruktkjøp eller ting kjøpt på salg. Jeg er ikke opptatt av å ha moteriktige og dyre designerting. Jeg tenker langsiktig og på hva som er praktisk, men vakkert.

Den hvite stilen er fin på den måten, da den er lett å endre ved nytt tilbehør. Ved å male ting hvitt lager man også en råd tråd. Selv om vi har møbler i ulike stilarter, så kræsjer de ikke når alt er malt i samme hvitfarge. Jeg foretrekker også å male tingene selv, da jeg sjelden er fornøyd med hvitfargen som kommer på de innkjøpte tingene.

Jeg har lært at man bør kjøpe ting man elsker, dette gjelder alt fra klær til sko, og selvfølgelig interiør da. Er jeg kun middels fornøyd med tingen, risikerer jeg at jeg senere søker etter bedre alternativ... Og penger tapt!

Når det kommer til planlegging, så gjør jeg som regel det til en viss grad. Jeg har faktisk laget en liten plan for alle rommene i leiligheten, hvor jeg har skriblet ned forskjellige ideer. Noen har senere blitt fulgt, mens andre har blitt forkastet. Jeg ønsket meg f.eks lenge et rokokko salongbord til stuen, men skjebnen ville det annerledes, og jeg endte opp med et bord til 100 kr, som passet mye bedre inn i Drømmefabrikken. 

Det enkleste valget å ta var fargevalget. Vegger, tak og møbler er alle malt med hvitmalingen 0500 (som jeg plukket opp fra "Hvit Stil").

Når det kommer til møbler så bruker vi mye av det vi hadde fra før av, resten er kjøpt brukt eller på salg.
.
Jeg handler videre aldri store eller dyre ting på impuls! Jeg tar ofte bilder av disse, slik at jeg kan sitte hjemme og tenke godt over saken. Hvis jeg fremdeles liker tingen etter noen dager/uker, kan jeg kjøpe det. På den måten unngår jeg de største bomkjøpene (og penger tapt...). Jeg ser at jeg er mer impuls når det kommer til småting og DA gjør jeg mange bomkjøp! Må ta meg selv i nakken der...

Når det kommer til stilvalg, så er jeg glad i veldig mange stiler. I fremtiden går jeg kanskje for shabby chic eller fransk landsstil... Men her og nå, mens vi bor i Drømmefabrikken, passer en mer klassisk stil inn. Denne stilen har jeg tolket ut av leiligheten. Jeg er av den mening at boligen selv formidler hvilken stil som passer. Med unntakk av gråe, kjedelige blokkleligheter da, ingen forventer at disse innredes i en matchende stil :P

Jeg er en amatør når det kommer til interiør. Fagterminologien styrer jeg unna... Jeg grublet f.eks i flere måneder over hva et stilleben var!!! Og ikke klarer jeg å kjenne igjen designermøbler. Men dette er ikke viktig i mine øyne. Vi har nemlig til tross av alt dette, klart å skape et drømmehjem som vi stortrives i :)

Jeg anbefaler alle til å lese den fantastiske boken "Sjarmerende gjenbruk". Den gir inspirasjon til å se se nye bruksmuligheter for ting du har liggende hjemme, eller for loppiskjøp.

All ære til dere som kom dere gjennom dette lange innlegget! Beklager dersom det ble en del skrivefeil, men det risikerer man ved slike lange innlegg, "bear with me" ;)

I morgen er det første dag på fotokurset og jeg gleder meg som en liten unge :)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det skjer jo store ting på kjøkkenfronten ser jeg:) Spent på å se resultatet.

Lykke til med kurset i morgen:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Maria sa...

Tusen, tusen takk, søte, nydelige du!!!:):):)

Frem til nå nylig så har jeg kjøpt veldig mange ting som virker som et bomkjøp etter en stund. Problemet mitt er at jeg er altfor glad i farger, og til tider så kan det nok virkelig krasje;) hihi

Jeg har snakket med en annen om dette, og han har prøvd å råde meg litt underveis, men det er ikke før for ca. en måneds tid siden at jeg plutselig endte opp med diverse ting som jeg følte harmonerte litt i farger og stil da. Men så endte jeg dessverre opp med glass og kopper i litt andre farger der igjen, og plutselig skinte min fargeglede igjennom igjen... haha:D


Jeg tror fargegalskapen min kommer fra en periode for lenge siden da jeg trengte å sprite opp hybelrommet mitt siden veggene var hvite der, og rommet var såpass lite at det passet liksom inn der. Det ble både koselig og folk følte seg velkommen der. Nå er jeg liksom voksen da, men får ikke tingene mine til å passe med hverandre:P

Men så har jeg ikke lyst til å gi dem bort, eller kaste dem heller, for det liker jeg ikke. Har jo tross alt brukt haugevis med penger over tid på alt dette, og føler at jeg på en måte "sløser" enda mer hvis jeg bare gir bort alle de fargeglade putetrekkene mine, eller pleddene, eller de merkelige borddukene....


Nåvel, jeg krysser fingrene for at jeg får til dette med å få noe til å harmonere med det andre som måtte befinne seg i samme rommet. Og så skal jeg fortsette å følge rådene dine, og la meg inspireres;)

Fant forresten en liten pynteball inne på Kid interiør idag som utrolig nok fikk meg til å tenke på deg;) Litt kult;)


Klem, snille du, og fortsett å skriv/inspirer oss:) Jeg blir nok flink, jeg også, en dag!!! (håper jeg...;) )

Fru Luna sa...

Takk takk :)

Vet du Maria, før jeg startet med den hvite stilen, så samlet jeg i årevis på bare blåe ting (sofa, gardiner, lysestaker, puter, duker servise, bilder +++). Så hadde jeg perioder hvor jeg var rød, så grønn, deretter lilla og så litt rosa. Leiligheten var et salig virvar av farger og div stilarter!
Jeg synes det var ekstremt vanskelig å få til en bra stil med det utganspunktet.
Jeg tror man må bruke farger med måte jeg... I hvert fall dersom man ikke har stålkontroll på hva man gjør ;)
Jeg har også spart på alt dette gamle, man vet jo aldri om og når stilen endrer seg igjen ;)

Maria sa...

hehe, tror du har rett, jeg;) Det hjelper å ha en som sukker litt høylydt her hver gang jeg kommer drassende med noe nytt som liksom ikke helt passer;)

Klem, og tusen takk igjen! Og ta godt vare på deg selv:)

Maria sa...

PS: Jeg har bokmerket linkene dine, og skal titte innom dem:)

Janne Lillian ♥ sa...

God morgen ♥ Du har en vakker og harmonisk stil. Den er virkelig nydelig. Det er så inspirerende å følge bloggen din, den er virkelig skjønn.
Gleder meg til å se det ferdige kjøkkenet :)

Interiør og stil er ikke alltid lett.. man må famle seg litt fram på veien. Ser at mange av mine kjøp ikke er helt etter min stil idag, men kunsten er å bruke det man har og de midlene man har til å skape det harmonisk og koselig rundt seg ♥
Ting faller heldigvis på plass etter hver og veien blir til mens man går ♥

ha en super dag!

Klem fra Janne lillian ♥

www.manneshverdag.blogspot.com sa...

Hei!!!

Vil bare si at du har en alldeles NYDELIG blogg. Gleder meg til å følge deg videre.

Hilsen Manne

Hulda sa...

Så fint dette bildet var, nydelig med tulipanene foran speilet. Likte også veldig godt det dere har gjort på kjøkkenet. Kommer til å bli så fint!!

Camilla sa...

Jeg har liggende en utfordring til alle inne i bloggen min, håper du vil ta utfordringen!
Bill.mrk : Bloggplass =)

victoria (huset i byen) sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen søte vennen ♥ er selv super fornøyd og bare elsker de hvite gulvene dine.... Godt at formen er på vei tilbake.... og skal følge med om jeg ser et sånt stativ...
Gleder me masse til å se resultatet av kjøkkenet....
og lykke til med fotokurs i morra blir nok kjempe spennende...
klem victoria