søndag 31. januar 2010

Min beste venn... Og award + utfordring


Min beste venn i dag, er denne slipemaskinen fra Black & Decker! Den har spart meg og mannen for mange timer med nedpussing av "det hemmelige prosjektet". Det tok oss til sammen ca 4 timer å pusse "...", og det ville tatt dobbel så lang tid uten denne maskinen.

Tusen takk jenter!!!



Det følger en utfordring med awarden, hvor man skal fortelle 7 fakta om seg selv. Så hva skal jeg fortelle dere, som dere ikke vet fra før av...

1. Fru Luna giftet seg med Hr Luna en stormfull fredag i 2008, samme dag som deogså  feiret tiårsdagen deres  <3
2. Fru Luna, Hr Luna og deres to snille katter, har bodd i Drømmefabrikken i 9 1/2 år!
3. Fru Luna elsker å reise. Hun har fått reist mye i livet, men går daglig rundt og drømmer om den ene store reisen til Mellom- og Sør-Amerika!
4. Fru Luna har studert 1 år i Melbourne, Australia og 3 måneder i Leon, Nicaragua, men hun skulle gjerne ha hatt ett semester eller to til i utlandet...
5. Familien Luna drømmer om et hvitt hus på landet...
6. Fru Luna er en stor romantiker, hun elsker bøkene til Jane Austen og filmene/seriene basert på hennes bøker.
7. Fru Luna drømmer om å jobbe for FN i New York, eller i Geneve, med menneskerettigher som arbeidsfelt...

Awarden skal gis videre til 7 andre bloggere, men siden denne awarden har gått runden rundt nå, så får heller de som vil ha den, få den av meg ;)

Denne får jeg bruk for ;)


Her er et lite hint om hva som skal skje neste helg...

Nå skal jeg ut på landet en tur, og gjøre noen nødvendige forberedelser, før det store prosjektet kan starte ;)

Var det noen som fikk sett Practical Magic i går og som likte den og interiøret i filmen?

Tusen takk for alle de skjønne kommentarene! Jeg har ikke hatt mulighet til å besøke dere alle tilbake, men jeg håper jeg får tatt en bloggerunde senere i kveld.

OBS! Jeg har en konkurranse på bloggen min. Gå til konkurranseinnlegget lenger ned på bloggen min, for å melde deg på :)

 Ha en strålende søndag folkens!

lørdag 30. januar 2010

Kveldens film på TVNorge! (Herlig landlig interiør i filmen)


Practical Magic er kveldens film på TVNorge. Filmen er en romantisk komedie, med Sandra Bullock og Nicole Kidman i hovedrollene. "Magiens makt", som den også kalles på norsk, handler om to søstre som er hekser. Det hviler en forbannelse over familien, noe som får betydning for kjærlighetslivet deres...

Dette er en veldig søt film, som jeg har sett 2-3 ganger før, sist gang i jula. Det som slo meg i jula, og som jeg tidligere ikke hadde lagt merke til, var det fantastiske interiøret i filmen. Hovedrollenes hus er nydelig innredet i en landlig/shabby chic aktig stil. Og kjøkkenet deres; "SUKK"...  

Filmen starter kl 21.30. God fornøyelse ;) 

Her er Drømmefabrikken!


My home is my castle...

fredag 29. januar 2010

"Kveldsstemning" fra soverommet

 
Jeg kom på at jeg har noen bilder fra soverommet vårt liggende, som jeg har glemt å vise. Vel, motivene har dere sett 100 ganger før, men nå i et litt annet lys ;)

Jeg trives faktisk aller best med litt dempet belysning og levende lys. Da går pulsen ned ett par hakk og roen senker seg... Et perfekt tidspunkt for å ta frem en god gammel klassiker av en bok eller film :)



Dette var alt fra meg i dag, nå skal fredagen nytes med pitapizza og mørk sjokolade!


God helg til alle som er innom bloggen min!

God helg!


Det er en grå og kald dag i Tromsø. Inne i Drømmefabrikken, er det heldigvis godt og varmt. Og jeg nyter synet av en hvit blomstrende hortensia på stuebordet. Tro det eller ei, men den har jeg klart å holde i live i 3 uker nå! Vanligvis tørker de ut i løpet av 2-3 dager. Men jeg har lært at man må vanne hortensia ofte! Så nå vanner jeg den ca 2 ganger om dagen, slik at den er fuktig til enhver tid. Og selv da merker jeg at enkelte blader har blitt litt tørre helt ytterst på tuppene.

I helgen håper jeg å få startet på noen nye prosjekter. Jeg må også planlegge et litt større prosjekt, som starter neste helg. Det er så stort at jeg må få min mor til å komme fra Finnmark, for å hjelpe meg. Dette prosjektet skal bli helt fantastisk å få ferdig! Jeg sier bare: Vær forberedt på store forandringer. Hva prosjektet består i, kan være en hemmelighet, frem til det blir ferdig ;) 

Så gøy at så mange vil være med på konkurransen min. Det er fremdeles plass til flere ;) Jeg må også pressisere at trekningen foretas umiddelbart etter at jeg har passert 50 000 besøkende. Per dags dato har jeg et stykke igjen før jeg når dette besøksantallet ;)

God helg!

torsdag 28. januar 2010

Korketavler før-etter + konkurranse

To helt vanlige korketavler har fått et nytt liv på gjesterommet/kontoret i Drømmefabrikken. De er trukket om med det samme stoffet som er på liftgardinene i rommet. Det var jo bare så kjekt at Åhlens hadde det samme stoffet i metervare.

Her er den største tavlen trukket om:
Jeg festet også på blonder, for å style tavlen litt mer til. Jeg synes det ble litt bart, med bare det stripete stoffet.



Slik så tavlen ut før jeg stiftet stoffet på plass:



Jeg hengte tavlen over senga på gjesterommet/kontoret:


Er det flere som hater å henge ting opp på veggene? Jeg er alltid så usikker på hvor høyt bilder og hyller skal henge, og hvordan de skal henge i forhold til andre ting. Det er ekstra vanskelig, når det er ekstra høyt under taket. Her i Drømmefabrikken er det ca 3 meter mellom gulv og tak...

Og ikke spør meg hva jeg synes om gipsvegger ;) DET, forverrer (og ofte utsetter!) hele prosessen med å få ting opp på veggene. Med gipsvegger har man jo bare ett forsøk på å få det riktig. Er det rart at mannen blir svett bare jeg nevner at noe skal henges opp...

Tavlen endte til slutt på linje med de andre bildene i rommet. Jeg håper det ble riktig ;)



Her er tavle nummer to:
Den hvite rammen ble malt for ett år siden, og jeg planla allerede da å sette inn ett passende stoff.
For å sprite opp tavlen, festet jeg på to remser med et hvitt bånd, bestående av små blomster.
 

Her er tavlen hengt opp (på linje med de andre bildene i rommet ;-)):



Det ble litt verre å få tavlen på linje med tallerkenhyllen. Dere husker vel det jeg sa om gipsvegger...
Pulten skal males hvit (så snart malelysten melder seg).



Nå har dere sett hele gjesterommet/kontoret, bortsett fra en bokhylle som venter på å få ett hvitt forheng. Jeg har stilt opp bøkene etter fargekoder, men det gir likevel et rotete inntrykk.

Dersom en snill leser av denne bloggen har tenkt seg på IKEA en dag, og har mulighet å kjøpe noen lengder med gardiner for meg og sende det til Tromsø, hadde jeg blitt evig takknemlig.
(Jeg har jo BARE 90 mil til nærmeste IKEA, så det blir en litt lang tur for å kjøpe noen gardiner...)

Det er en konkurranse på gang på bloggen min. For mer informasjon og påmeldig kan du gå til innlegget under :)

onsdag 27. januar 2010

Trekning på bloggen min!



Det blir en trekning på bloggen min når jeg har passert 50 000 besøkende. For å bli med på trekningen må du legge igjen en kommentar under dette innlegget. Alle kan delta, men de som ikke har en egen blogg, må legge igjen et fornavn og en mailadresse. Dette for at jeg skal kunne få tak i dere om dere skulle vinne.

Premien blir en overraskelse.
(Det er jo ingen som vil vite på fohånd, hva man får i julegave...)

Jeg kommer også til å trekke ut en ekstra vinner ut av mine faste følgere, som så trofast har hengt med meg, til tross av flere bloggepauser. Jeg ønsker spesielt å gi noe tilbake til dere, for det er dere som gir meg motivasjon til å blogge :) Flere kan selvsagt legge seg til som følger, men jeg ønsker at de som legger seg til, gjør det fordi de liker bloggen min og ikke for å få en ekstra vinnersjanse. (Fru Luna holder opp en streng pekefinger!) ;)

Dersom noen vil linke til konkurransen, kan dere bruke bildet ovenfor, men det fører ikke til et ekstra lodd.



God morgen! Ja det er fremdeles morgen for meg som er et B-menneske ;)

Dette er et kveldsbilde fra bloggekroken min. Det ble tatt i pausen til Grey`s Anatomy i går (Gud for en episode, by the way!). Hvis dere ser nøye på bildet, vil dere se at det også har kommet opp nye hvite gardinstenger i stua :)

Vi hadde en storm gående her i Nord Norge i går, men den merket vi ikke noe særlig til her i den gamle solide fabrikken. Så ingen lysekroner ble som pendler i taket ;)

I går kveld fikk jeg også laget noe som skal henges opp på kontoret. Målet er å få de hengt opp i løpet av dagen. Kanskje det blir bilder senere i dag...

Jeg har bestemt meg for at det er på tide med en ny konkurranse på bloggen min. Sist gang var når jeg passerte 10 000 besøkende. Nå har jeg passert 40 000, og tenker at det blir en trekning når jeg har passert 50 000. Et eget innlegg om dette vil komme snart!

Ha en fin dag!


tirsdag 26. januar 2010

Smykkestativ - utfordring

Malivasverden har laget en ny utfordring. Denne gangen oppfordrer hun andre bloggere til å vise hvordan de oppbevarer smykkene sine.

Opp gjennom årene har det blitt en liten samling med øredobber, ringer og smykker. Favorittene vil jeg gjerne ha stående fremme, slik at de er lett tilgjengelige. Et bra alternativ da, er å bruke smykkestativ.

Jeg har to ulike smykkestativ:



Den til venstre er et smykkestativ fra Menu. Jeg fikk den da jeg meldte meg inn i De norske Bokklubbene. Stativet til høyre er fra Panduro. Den var opprinnelig trehvit, men ble malt hvit for to uker siden.
Slike smykkestativ er kjempepraktiske, da det er så altfor lett å glemme hva man egentlig har av smykker når de ligger nedpakket i en skuff...



Dette smykkeskrinet liker jeg også veldig godt. Det ble kjøpt på konkurssalget til Fryd.

Til slutt vil jeg bare nevne at dette IKKE er verdifulle smykker, i tilfelle noen skulle bli fristet. Et studentbudsjett tillater nemlig ikke det ;)

Curl it up!

Da jeg var hos frisøren min før jul, fikk jeg anbefalt en spray som får frem ens egne krøller.  Frisøren testet ut sprayen på meg og jeg sverger på at jeg hadde en liten afro når jeg gikk hjem igjen. Det var da mannen kommenterte så fint at håret mitt så dyrt ut ;) Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg kunne få slike krøller! Men nå skal det sies at jeg har litt fall i håret fra før av, men det blir som regel borte når jeg føner håret.

Nå har jeg fått øvd meg på å lage slike krøller i en måneds tid og bruker sprayen hver gang jeg vasker håret. Krøllene og volumet holder seg fin i flere dager!

Slik blir resultatet når jeg bruker sprayen:

(Sorry, bildet er fjernet...)

Hvis dere skal bruke sprayen, må dere gjøre følgende:
Spray middelet på mens håret er vått/fuktig. Ta en liten håndfull med hår og legg det i en ball i håndflaten. Hold hånden inn mot hodebunnen og fån kun håret du holder i hånden.
Frisøren anbefalte meg å føne håret slik: hold hårføneren mot området du skal føne i ca 3 sekunder, så tar duhårføneren unna håret i 1 sekund, før man fortsetter på samme vis. Slik jobber du deg rundt hele hodet til håret blir tørt og voila: KRØLLER!
Husk å avslutte med litt hårspray.

Jeg vet at dette er en interiørblogg, men jeg måtte bare dele dette tipset med dere andre jenter ;) Krøller skal forresten være veldig trendy for tiden... 

Her er vidundermiddelet avbildet:

 

I dag fikk jeg bestilt to nye briller :) Tusen takk for deres anbefalninger! Det var til stor hjelp å høre hva dere andre mente om de tre alternativene.
Valget mitt falt endelig på:

 
Alternativ 1 og


(Sorry, bilde er fjernet)

alternativ 2.

(Beklager, dette bildet er også fjernet)

Jeg vet at sort i utgangspunktet blir for hardt mot ansiktet, men to like brilleinnfatninger hadde blitt  kjedelig. De sorte får jeg bruke ved spesielle anledninger ;)

mandag 25. januar 2010

En nydelig sang du bare MÅ høre!

Hei igjen :)
Tusen hjertelig takk for deres råd angående valg av brilleinnfatning! Jeg skal ta alle tilbakemeldingene med i vurderingen :) En ting er sikkert, og det er at det blir to stykk briller på meg i morgen, juhu!!!

Som takk for hjelpen, skal dere få linken til en nydelig sang, "The Meadow" av Alexandre Desplat, som jeg dedikert til dere fra meg. Det er en nydelig klassisk sang hentet fra filmen New Moon. Jeg er som sagt veldig glad i Twilight, men ikke forhåndsdøm sangen av den grunn! Dette er min absolutte favorittsang for tiden, og er i samme kategori som "River flows in you" av Yiruma. RFIY var den første sangen på spillelisten min, som nå dessverre er fjernet (den sluttet bare å fungere en dag...). Oppdatering: da fikk jeg laget meg en ny spilleliste som faktisk funker på bloggen min. Den første sangen er The Meadow og den kommer automatisk på, slik at dere ikke trenger å benytte dere av youtubelinken, dere kan evt stoppe spillelisten i stedet for.

Så trykk på linken og nyt, du vil ikke angre ;)



God natt!


Brillefin? Hjelp meg!!!

Jeg trenger hjelp folkens! Jeg har lånt med meg hjem, 3 brilleinnfatninger fra Specsavers. På Specsavers har de en god deal som går ut på at man få 2 designbriller for prisen av 1 :)

Fra før av har jeg et par veldig nøytrale briller, men ønsker nå noen mer markerte innfatninger.

Hver så snill og hjelp meg! Fortell meg hvilke to briller du liker best:

Alternativ nr 1:
Personlig liker jeg kanskje disse innfatningene best. De er markerte, men nøytrale og fargen synes jeg passer godt til både hud-, øye (grønne)- og hårfargen min.

(Bilde fjernet)

Her er alternativ 2:
Innfatningen er i matt sort. Sort blir veldig fort hardt mot huden... Men disse er likevel de innfatningene jeg liker nest best. Jeg går ofte i sort og da synes jeg det kan være stilig å kombinere det sorte antrekket med noen sorte briller.
På det ene glasset er det limmerker etter et klistremerke, men la ikke dette villede dere ;)


(Bilde fjernet)

Alternativ 3:
Fargen er den samme som alternativ 1, men det er litt mer glans på de første innfatningene.
Jeg føler at dette alternativet er ganske trygt, men kanskje ikke noe mer... De er enkle og greie, men blir det kjedelig?

(Bilde fjernet)



Dette var de 3 innfatningene jeg har å velge mellom. To av disse skal forhåpentligvis bli mine, og jeg har frem til i morgen på å bestemme meg... Så HJELP meg, please!

søndag 24. januar 2010

Gjesterom stylet


Det er snart 1 år siden jeg tok malekosten fatt og malte gjesterommet/kontoret i Drømmefabrikken. Dette var det første rommet som fikk merke oppussingslysten min. Jeg fikk dessverre ikke gjort rommet ferdig før jeg startet på de andre rommene i leiligheten, og gjesterommet ble mer eller mindre et dumpingsområde for stæsj som ennå ikke hadde fått en fast plass i leiligheten.


På fredag fikk jeg min lillesøster på helgebesøk, noe som gav meg den siste motivasjonen for å gjøre gjesterommet ferdig. Sist Søndag fikk jeg malt vinduskarmene og satt på listene, samt stylet vinduet og hengt opp liftgardinen. Dette kan du lese mer om i et annet innlegg, lenger ned på siden.


Jeg har alltid visst hvordan jeg ville ha det der inne, og hadde det meste av interiør liggende klart. De fire bildene på veggen er alle tapetbiter som er rammet inn.

(Utsikt fra bloggekroken min)

Lampen fant jeg på halv pris tidligere i uken. Jeg elsker den og må ofte ha døren inn til gjesterommet åpen, slik at jeg kan sitte å beundre den fra bloggekroken min.

Tusen takk for de hyggelige kommentarene :)


lørdag 23. januar 2010

Soverommet fra A-Å


Det riktige svaret på hva som var endret på soverommet vårt: gardinstang og lampeskjermer :)
 

Slik ser de nye lampeskjermene ut!



Måtte ta med et bilde av gardinstangen også (og se der, lysekronen snek seg visst også med ;)) Det var helt ubeskrivelig å bli kvitt de sorte gardinstengene! Endelig er det ikke noe sort som trekker fokuset bort bra alle de hvite detaljene! 
 Superheldig var jeg også. Jeg ramlet over et opphørssalg på KID, og fikk 4 gardinstenger og endestykker til bare 90 kroner (70 % salg)! Griseflaks :)



HVITT-HVITT-HVITT :)


Jeg knipset nesten 400 bilder av soverommet i går. Jeg fikk noen tips av en venninne, tidligere i uka, om hvordan man stiller inn kameraet manuelt. Jeg er ikke særlig fornøyd med resultatet, når det står på auto. Lyset i rommet blir så feil, hvis dere skjønner. Så jeg prøver og feiler, og knipser i vei... Dere må gjerne gi meg litt tilbakemelding om hvordan dere opplever bildene, evt hva jeg kan gjøre bedre. Jeg søker stadig etter å bli en bedre fotograf ;)



I går prøvde jeg også å ta fine "kveldsbilder" fra soverommet. De bildene blir vist om noen dager tenker jeg, for nå er dere sikkert møkka lei av soverommet vårt ;) Dere kan trøste dere med at det kommer helt nye bilder av gjesterommet, senere i dag eller i morgen. Jeg stylet det helt ferdig i går, måtte gjøre det fint før jeg fikk besøk av min lillesøster. 



Mine to favorittmøbler over og under <3


Og et siste bilde av hele rommet: 



Ønsker dere alle en flott lørdag!

fredag 22. januar 2010

Endringer på soverommet

Hei dere! 
Idag har jeg fått gjort noen endringer på soverommet vårt. Ser dere hva som har skjedd? 
Nå er jeg spent på hvor godt dere kjenner soverommet i Drømmefabrikken ;)