lørdag 7. mars 2009

Fornyet utseende på bloggen min

Da har jeg endret litt på bloggen min :) Det var ikke så vanskelig likevel å få tre kolonner! Men når det var gjort, merket jeg at det var begrenset med bakgrunnsstiler for blogger med tre kolonner... Jeg fant ikke den perfekte stilen, og synes ikke den jeg har passer til mine bilder, så hvis noen har noen forslag så gi meg et lite vink. Er det også noen som vet hvordan jeg får redusert litt på størrelsen på headeren min? Vil ha den ganske bred, men ellers kunne den godt vært litt mindre.

Edit: da fjernet jeg bakgrunnsstilen. Den passet bare ikke! Men jeg ønsker fremdeles å få tips om hvordan jeg kan endre størrelsen på headeren, uten å gjøre den mindre i bredden.

Edit 2: En kort forklaring på hvordan man kan få tre kolonner:

Jeg fulgte veiledningen på denne siden: http://www.zimbio.com/Free+Blogger+Beta+Template/articles/40/Create+three+column+Blogger+template

Der jeg hang fast sist jeg skulle ordne meg tre kolonner, var at jeg ikke helt forstod hvor jeg skulle kopiere og lime inn, og om man skulle slette noe som var der fra før av. Jeg synes det første skrittet var vanskeligst å forstå. Min løsning var å kopiere begge de "tekstene" under første skritt, og bare limte de inn der de skulle, uten å slette noe som stod der fra før.

En annen ting var at jeg hadde forklaringen fra Zimbio i full størrelse på skjermen, og bloggsiden i en mindre størrelse over der igjen. Det var en genial løsning ;)

Hvis noen trenger hjelp til å få tre kolonner, kan dere spørre meg :)

12 kommentarer:

adales verden sa...

hei
kan du tipse om 3 kolonner...har litt lyst å prøve det jeg også.
Ha en fortsatt fin helg!
Adale

Crinoline sa...

Så fint det ble med 3 kolonner.Takk for veiledning om hvordan det gjøres,skal prøve,men er redd for å slette alt. Kan ikke hjelpe deg med header,er enig i at den ble litt for høy.

Fru Luna sa...

Crinoline: Så lenge du ikke trykker på "Lagre mal", trenger du ikke være redd for å slette noe. Man kan også velge "Forhåndsvisning" for å sjekke at alt har gått som planlagt. Dersom noe er galt er det bare å avbryte.

Jeg var også redd for å slette hele bloggen, eller å "ødelegge" den og ikke klare å rette det opp etterpå. Men det var ikke så ille likevel og jeg hadde ikke trengt å bekymre meg sånn ;)

Lykke til!

Anita sa...

Hei, jeg ble så glad da jeg så din forklaring på å få 3 kolonner på bloggen..Prøvde meg med forklaring din...men nå trenger jeg hjelp??? Jeg fikk til å få 3 kolonner, men fikk et annet problem som jeg ikke fikk gjort noe med...og det var at overskriftene ble kjempedigre!!! Så jeg slettet hele 3 kolonne saken, og tilbake til den gamle... Har du opplevdet du dette..???
-Ada-

Fru Luna sa...

Hmmmm, Overskriften i headeren eller ellers i bloggen? Det problemet hadde ikke jeg. Men kan du ikke bare endre størrelsen ved å gå på "Tilpass" øverst i høyre hjørne, Så velger du "Skrift og farge". Der kan du redigere størrelsen både på skrifta på headeren og ellers. Jeg kom jo akkurat på at jeg skrev overskriften rett på bildet inne i bilderedigeringsprogrammet "Picnic. Det er nok derfor jeg unngikk problemet... Men det skal nok være en lett sak og endre størrelsen på skriften på den måten jeg nettopp forklarte :) Lykke til!

Mia, New Room Interior sa...

Så heldig du har vært som har vunnet pledd da! Jeg var innom å meldte meg på creme-konkurransen jeg og, flott premie der!! Ha en fin søndag! :-) Klem-Mia

Photo-Me-Life sa...

Jeg var hele 3 ganger på Bohus i går. Det er nesten så det er flaut. Jeg tør ikke dra dit på en stund, dem må jo tro jeg er gal....

Jeg ble i allefall happy enn så lenge med lampene mine. Nå må jeg bare ha ett bord å ha den ene på. Skal jeg gå for sort eller hvitt bord atmed sofaen???

Crinoline sa...

Hei igjen. Jeg fikk samme problemet med store bokstaver og høyre sidefelt ble litt strukket. Har lest instruksjonen på nettsiden og der står det at man først må "set your template to Minima." Vet du hva dette betyr?

Besta sa...

Ser at du har brukt Picnik på header. Jeg brukte også det for å lage min header, der kan du redusere størrelsen på bildet. Prøv deg litt fram der. Jeg brukte 850 x ? (husker ikke det andre tallet, men det kommer opp automatisk) Mitt er litt lite så du vil kanskje øke str. litt i forhold. Håper dette hjelper. Si i fra hvis du lurer på noe.
Klem Marilyn

Katarina sa...

heia:-) Tusen takk for linken..det med 3 kolloner har jeg virkelig lurt på..Skal prøve det senere:-) Håper dere har det bra i Nord. Klem;-)

~L~ sa...

Hei:
Prøvde meg på oppskriften, men skjedde ingenting..
er ikke så god på engelsk heller:P
kan du forklare for meg på norsk:D?

Anonym sa...

Hei :)
jeg leste det du hadde skrevet om 3 kolonner, men må seriøst si at jeg ikke kjønte så mye av det. så den linken du hadde, var den jeg ikke skjønte så mye av. Kunne du har forklart det på en litt enklere måte, eller vist meg det på en måte på hvordan man gjør det??

Si i fra om du ikke skjønte hva jeg mente ;)
Hilsen Milena :)