søndag 4. august 2013

Holmenes Gård - Kåfjord
I Kåfjord kommune, i Nord Troms, står oldemor- og oldefarhuset vårt. Det fungerer som et sommerhus for storslekta og ligger idyllisk til inne i Kåfjorddalen. Jeg elsker å besøke huset om sommeren, og sitte ute omringet av høye fjell på alle kanter og lytte til fossene fra fjellene. Det er virkelig et sted hvor jeg finner roen. Og et ekstra pluss er det at vi ikke har tv eller internettillgang i huset.  Det er ikke vårt hus som er avbildet under, vårt er litt mindre primitivt ;) Bildene i innlegget er fra Holmenes Gård.
Jeg og familien min samkjørte sommerbesøket i år med arrangementet Holmenes Marked, på Holmenes Gård. Det er et utendørs museumsområde hvor man kan se hvordan de lokale folkene levde og drev gårdene sine i gamle dager (ca 100 år siden). På markedsdagene er det i tillegg salgsboder med lokale varer, salg av mat, leker for barn, ridning, musikkinnslag, og demonstrasjon av hvordan man spinner garn og farger ull med bær o.l over et bål.
Arrangementet er ikke så stort, men koselig var det. Og værgudene var på vår side, noe som bidro til rekordbesøk og matmangel...
Ekstra morsomt var det å tilfeldigvis møte min beste venn som nå bor i Oslo, (snart Geneve) på markedsdagen. Hans familie er også fra Kåfjord kommune, men jeg ante ikke at han var i Nord-Norge og sjebnen ville ha det til at vi plutselig stod ved siden av hverandre med store øyne :) Vi fikk oss en god time forran denne porten hvor vi fikk oppdatert oss om hverandres liv. Kjempekoselig og morsomt!
Søtt kjøkkenvindu i hovedhuset. Man kan gå inn i alle husene på gården, som er innredet tidsriktig.
Og med disse nydelig blåklokkene, avslutter jeg dagens innlegg.


3 kommentarer:

Else sa...

Koselig dag va det. :) så flott at du endelig har blogga igjen. Flotte bilda. :)

Wenche Vevik sa...

Jippi :-) Du har starta å skrive igjen. D e virkelig koselig i Kåfjorddalen. Synd at vi ikke kom oss dit i år. Klem fra Wenche

Fru Luna sa...

Artig å blogge igjen :)
Neste år, Wenche ;)