søndag 7. mars 2010

Kjøkkenet i Drømmefabrikken er ferdigoppusset!!!

 
Beboerne i Drømmefabrikken har overlevd 4 uker med kvistesyke, inkontinente blandebatteri, X antall strøk med hvitmaling, skjev innredning, og kjøkkenutstyr som har ligger strødd på hver ledig overflate i leiligheten. Det tok oss nøyaktig 4 uker på dagen å bli ferdig.

Før-bilde (gammelt!):


Så til litt om hva vi har gjort disse 4 ukene...

Det startet med at jeg fikk mamma nedover til Tromsø, for å hjelpe meg med malingen av innredningen. vi brukte den første dagen til å vaske ned innredningen og pusse vekk gammel lakk. Neste dag rakk vi å kurere kvistesyken (dvs. kamuflere en million kvister to ganger). De neste fire dagene gikk til å male ett strøk med grunnmaling og tre strøk med hvitmaling. Hver runde med malekosten tok over 6 timer, så her var det snakk om mye innredning som skulle males!

Etter vasking, pussing og kvistlakk så det slikt ut:

 
Ett strøk med grunning:
  
Tre strøk med hvitmalingen 0500:
  
Vi kjøpte så et billig blandebatteri fra Biltema. Det skulle resultere i ett døgn uten vann, X antall bilturer frem og tilbake mellom Neumann Bygg - Drømmefabrikken. Til slutt tok Hr Luna turen innom rørleggerbutikken Åge Nilsen, som løste hele problemet for oss på 1-2-3. Men med blandebatteriet på plass og vann i springen, var problemene bare startet. Og vi lærte oss at kvalitet var viktig når man skulle kjøpe nytt blandebatteri. En ny tur ble tatt innom rørleggerbutikken og vi fikk anbefalt et nytt blandebatteri fra Gustavsberg. Endelig fungerte alt som det skulle!

Blandebatteriet fra Biltema:


(Jeg orker ikke skrive om den lange historien om hvordan Hr Luna måtte krangle seg til å få levert tilbake det mangelfulle blandebatteriet på Biltema. Men jeg kan si at det gikk så langt at sjefen for Biltema Tromsø måtte ta turen på jobb for å få avklart problemet. Og vi fikk medhold på alle punkter ;-)).

Sprøytemalingen av kjøkkendørene var et kapittel for seg... Som endte med at jeg satte foten ned og fikk de kjørt hjem igjen slik at jeg selv fikk male siste strøket for hånd.

Da kjøkkendørene ble tatt ned, så vi at innredningen var sunket med ca 2 cm på midten. Så vi måtte bruke to garasjejekker for å heve innredningen på plass og lage nye festepunkter på veggen. Nå står endelig hele innredningen i vater :)

Så måtte jeg male veggen bak innredningen. Jeg synes det er lite lekkert nå man ikke maler slike "skjulte" plasser også. Jeg har personlig sett at enkelte ikke maler bak panel- og radiatorovner for eksempel...
Nå i helgen fikk jeg sent en dose energi fra oven og jeg fikk tatt frem malekosten igjen. I løpet av fredagen og lørdagen fikk jeg malt to strøk maling på kjøkkendørene, og endelig kunne jeg sette på plass kopper og fat!

Hvilken deilig følelse det er å være ferdig med kjøkkenet :)

(I parantes kan jeg røpe vi ikke er heeeelt ferdige. Jeg har fremdeles 4 skuffer å male og en kjøkkendør. Den ene døren måtte til en møbelsnekker og kortes ned... Men dette skal bli en lek å få ferdig, sammenlignet med alt det andre ;-))

Etter-bilde:
 

 Her ser dere kjøkkenoppussing på den billigste og enkleste måten. Oppussing av kjøkken der man bytter ut alt, kan jo koste opp til 100 000 kroner! Vi har derimot gjorde det beste ut av det vi hadde fra før av, og gjorde malejobben selv, samt byttet ut de gamle treknotter med glassknotter fra Lisbeth Dahl, og kjøpte et nytt blandebatteri (kran) og  en ny taklampe. Jeg brukte til sammen maks 4500 kroner på denne oppussingen!


  Jeg skulle gjerne ha byttet ut kjøkkenbenkene og oppvaskkummen også, men det ble ikke prioritert i denne omgangen og var heller ikke nødvendig.

Vi har også en kjøkkenøy som er malt, men den er ikke bloggifiserbar i dag, if you know what I mean ;)

Jeg må også nevne at flisene på kjøkkenet er flislagt av meg :) Men med han bestefar som veileder... Fru Luna har mange talenter ;)
 

Hva synes dere om resultatet?

    

41 kommentarer:

Havets Datter sa...

Skikkelig flott altså!!!
Så utrolig deilig det må være å endelig være ferdig :) Syns jeg kjenner den følelesen :P
Kos dere med det "nye" kjøkkenet..

Klem K

Camilla sa...

For en forandring! Så flinke dere har vært.
Nyyydelig kjøkken, og utrolig fine med de knottene =)

Lykkehjemmet sa...

Jeg synes det ble kjempe flott:) Trenger jo ikke bytte kjøkken,når det blir så flott når det bare fikk maling.Men jeg skjønner det er MYE jobb å male alt pent!!
Nå kan du bare nyte!!
Klem Mona

trine sa...

Gu', så fiiint! Må si jeg er helt overgitt over hvor stor forandring "noen få" strøk med maling gjør.

Kjempelekkert :)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Vart jo skikkeleg flott jo!! Og for ein forandring! ☺ Dåke har vore flinke!!! Eg spandere flybill viss du kjem ned her og tar vårt kjøkken og, hihi☺☺

Nyt det lekre "nye" kjøkkenet dåkas☺

Klem M♥

Else Lindseth sa...

Så godt å se det ferdige resultatet. Det ble utrolig lekkert. :)

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Så fint det ble.. ble som nytt!
Lekkert!
Klem Solveig

nummer fire sa...

Det var en rimelig makeover, må jeg si - så flinke dere har vært! :D Utrolig hva noen (!) malingsstrøk, nye knotter og nytt blandebatteri kan gjøre. Dere har jo fått et nytt kjøkken ;)

Nyt resten av søndagen! :)

Anonym sa...

Et utrolig vakkert kjøkken med "enkle" midler - Gratulerer!!
Helen

Hege sa...

Det ble et kjempelekkert kjøkken :)
Vi holder på med akkurat det samme! 3 uker nå..., men har enda en uke på oss, for å komme i mål på samme tid som dere ;) Vi slapp kvistlakk, for det var eik i inredningen (nada kvist. Yez!), men har lagt nytt gulv i tillehh, så vi har hoppet rundt mellom gulvplanker og maingspann ;) Gleder meg til vi er i mål!

Kos dere med det nye kjøkkenet :)

Hilsen Hege

Crinoline sa...

En ting å si;kjempelekkert. Er imponert over dere.Ønsker deg en god søndagskveld.Klem

Familien i Fjellborg sa...

Dette ble lekkert fru Luna :)
gratulerer med nytt kjøkken.
du/dere har gjort en kjempe jobb !!
god kveld, klem anita s

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Oi, FOR en forandring. Så jo allerede forandringen etter grunningen da men. Dette ble skikkelig flott. Ikke alltid så mye som skal til. Litt maling og noen nye knotter, og vips et lekkert kjøkken!! Men, dere måtte jo styre litt for å få til dette resultatet da skjønner jeg;).

Flink du er til å flislegge også;).

Ha en flott søndagskveld:o)

Ellens hobby sa...

Kor kjempeflott det ble!! Jammen er det verd all venting og lukt osv...osv... Supert...og kor deiligt med nytt da.

Solveig sa...

For en forvandling!! Ikke rart du er fornøyd! Skjønner godt det har vært mye jobb. Jeg maler om bareromsinnredningen samt vindu og dører - jammen tar det tid!
Nyt ditt flotte kjøkken - godt jobba!
Klem fra Solveig

Precious Home sa...

Utrolig fint og for en forskjell!! Ser jo ut som ett helt nytt kjøkken!

Daisys home sa...

Gratulerer så masse med nytt kjøkken.og for en kjempejobb dere har hatt,men vel verdt når man ser et sånt flott resultat.Kos deg masse og nyt at jobben er ferdig.Klem Sissel

victoria (huset i byen) sa...

Ååååå det ble kjempe flott Linda, og viser bare at det ikke trenger å koste skjorta for å få et flott og nytt kjøkken, kommer langt med maling og nye håndtak.....
kjempe flink har du vært, kan være stolt av deg selv nå ja.....
ha en flott kveld vidre
klem victoria

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Ååå..det vart jo kjempefint!:) Utruleg kva måling kan gjere!! Det må ha vore litt av ein jobb ja, men synast ikkje du at det var verdt det? Du har jo fått eit heilt "nytt" kjøkken til ein veldig billig peng:)
Superfint med dei glassknottane og :)
Gratulerer!
Håpa du kosa deg masse på kjøkkenet ditt:)
Klem frå Bjørg

Unknown sa...

Gratulerer så mye med nytt kjøkken!!

Lekkert!

Ha en fin uke:)

Klem Linda

Hjemmekjær sa...

Så flinke dere har vært!! Dette så knallfint ut!! Tenker dere har slitt ja.... For et styr med blandebatteriet! Bra at det ordnet seg til slutt:)

Unknown sa...

Dette ble kjempeflott! Så flinke dere har vært. Å gjøre ordentlig malerarbeid tar tid, men nå kan dere nyte det i lang tid fremover. :) Ha en god kveld!

Anonym sa...

utrolig fint det ble.kan tenke meg det var litt av en jobb,men så ble det jo utrolig flott,og ikke minst billigere enn å bytte ut hele innredningen.åså kan amn jo tenke tilbake på att amn har gjort d selv:)
klem

Manne's hverdag sa...

Kjempefint!!! Vi pusset også opp den gamle kjøkkeninnredningen og ble kjempefornøyd med resultatet.

-Kamilla- sa...

Jøsses.... For en forvandling!!! Dette ble jo kjempe bra!! Kos deg med ny kjøkkenet :0) *Klem*
-Kamilla-

Unknown sa...

Flott resultat! Har et like furu-ete kjøkken selv, men halvparten så stort som deres, og vil så gjerne male om dører og skuffer! Har ikke plass til oppvaskmaskin engang... Så kunne tenkt meg nytt blandebatteri også. Takk for super inspirasjon! =)

madam mim sa...

For en jobb! Dere har vært kjempeflinke, og for en snill mamma du har som tok turen ned for å hjelpe deg :-) De knottene ligner litt på de jeg kjøpte til soveromsskapene våre (skal blogges når jeg får ut fingeren), har du også kjøpt de på Marie og Edvard? Uansett; grattis med HVITT kjøkken!

Linda sa...

WOW det ble jo rålekkert!
Skal si det ble litt av en forandring!
Ja nå kan dere bare nyte, snart er alt strevet glemt!

Ha en fin ukestart!
Smil og klem

Elisabeth sa...

For en forandring! Flotte knotter også. Nå kan du gi deg selv en velfortjent klapp på skulderen ;) Nyt kjøkkenet ditt.

Anonym sa...

kjempeflink du har vært!!.. å ja man kan komme billig utav det om man vil!!! :D

Håpe du har hatt en kjempefin søndag! Å t uka blir fin!
Stor søndagsklem fra susanne!

Anonym sa...

Ble bare sååå knall bra!! Trenger jo ikke ny kjøkkeinnredning dere nei, ble jo knallfint å male den!!! Kose deg på ditt nye kjøkken! mvh Irene

Sessan ☆ Prinsessan sa...

Det är vad jag kallar extreem make over!!!

KANON Snyggt & jag förstår att det var underbart att se mål ;D

Ha en fin vecka
//Sessan

Kjeruben sa...

WOW! For ein forskjell!
Gøy når det vises så godt (og ikkje kostar skjorta!!!)

Tusen takk for nydelig skjønn gave! Bilder kjem :D

:o)

(eddas) sa...

Dere har gjort en kjempejobb:)Og flott ble det....
ha en fin dag
eddaKlemmer

Anne sa...

Gratulerer med nytt kjøken!
Så utruleg fint det blei og for ein jobb de må har gjort.
Superflinke er de:)
Ha ein flott kvinnedag!
Klem Anne

Maliva`s verden sa...

Fantastisk flott kjøkken du har fått. Gratulerer. Fin ettermiddag til deg fra Maliva som koser seg her inne hos deg;o)

Anonym sa...

Gratulerer masse med nytt kjøkken. Helt forandra...masse jobb...men innmari flott gjort. Nyt ditt nye kjøkken:)

Anonym sa...

Så utruli fint kjøkkenet blei! Glæde mæ til å se :)
Klem fra lillesøster.

Vårt Hus sa...

Så flott det ble! Helt nytt kjøkken jo :))

Wenche sa...

D blei jo rett og slett utrolig lekkert d kjøkkenet til slutt. Virkelig en stor forandring til det bedre. Å så trur æ at man sette mer pris på nåkka som man har måttet slite litt for å få til. Å kjøpe noe ferdig vil aldri gi samme følelse som det å lage eller forbedre noe ved hjelp av egne evner og innsats. Glede mæ til å se d live :o) Klem fra tante W.

Unknown sa...

La cocina te ha quedado preciosa un buen trabajo .
Un saludo desde España !!