søndag 14. juni 2009

Hvordan få større bilder og bilder ved siden av hverandre?


Jeg sitter her klar for å lage innlegget om speilkommoden. Men det har oppstått et lite/stort problem. Jeg har veldig lyst til å forbedre fremstillingen av bildene mine på bloggen. Det utrykket jeg nå ønsker er noe ala det Anettes Hus har i sin blogg. Hun har større enkeltbilder, også har hun en del bilder stilt opp to og to sammen.
Er det noen som vet hvordan jeg også kan få til dette? Selv har jeg prøvd meg frem i 5 timer uten og lykkes!
Har sett om jeg får endret størrelsen på bilder inne på Picasa og Picasa Web, det gikk ikke. Fikk til slutt endret bildestr på Bildr.no. Men fikk ikke til å kopiere rett str inn på bloggen. Snuste litt på Flickr, men der må man lage Yahoo konto først, så jeg fant ut at det var best å spørre dere.
Har også prøvd å følge rådene til Moseplassen, Koselig Koselig og the muffin blog, uten at det har hjulpet meg noe særlig.
Håper noen kan komme med noen gode råd til meg, ellers blir det ikke noe blogging i dag ;)
(Hva er det som skjer i dag! Nå får jeg ikke en gang laget mellomrom mellom avsnittene. Noen som vet hva jeg gjør galt?)
Oppdatering: Nå har jeg fått til å sette to bilder ved siden av hverandre, så nå gjennstår bare den biten om hvordan jeg kan forstørre ett bilde. Jeg ønsker å ha enkeltbilder som er like brede som tekstfeltet. Min main-wrapper er på 560 px.

16 kommentarer:

Monica sa...

jeg kan desverre ikke hjelpe noe særlig for jeg er ikke akkuratt noe kløpper på data... sukk... men forstår jo godt hva du mener ut ifra forklaringa og slik som anette fremstiller sine bilder er jo nydelig:) ønsker deg en videre nydelig søndag:) klem monica

Hege - BOLIGglede sa...

Har prøvd å få to bilder ved siden av hverandre uten hell jeg og.. Du får heller sette sammen to bilder i PIcasa eller noe.
Jeg klarer ikke få til tre-kolonner-blog engang...;(
Det har jo du klart! :) Flink ass..

Ingrid sa...

Hei! Vet desverre ikke svaret.. men vil bare si at jeg liker bloggen din! :O)

Mitt Blogglandia sa...

Har du prøvd tipsene du finner her? http://moseplassen.com/2008/07/tips-til-andre-bloggere-p-blogspot/
Lykke til! :)

anne - moseplassen sa...

hei og hopp, jeg kan gjerne ta frem teskjea og prøve å forklare bedre jeg :)

Vil du sette to separate bilder ved sidenav hverandre, eller ønsker du å sette sammen to bilder så de blir ett?

To bilder ved siden av hverandre er greit, det kan du gjøre med vanlige bilder du laster opp til bloggen din, du må bare sette inn på en bestemt måte (jeg har forklart dette her: hvordan sette to bilder ved siden av hverandre Jeg ser at den forklaringa nok ikke var den beste, så jeg skal gå inn og gjøre den litt bedre nå. Men om du så ikke forstår så spør!!

To bilder satt sammen som en anbefaler jeg at du bruker photoscape til, jeg kan finne lenke om intressangt :)

edda sa...

Hei:)
Jeg sliter med samme problemet.....så jeg må nok vente til jeg treffer søsteren min hun er flink....du kan jo gå inn på siden hennes og sende en mail...adressen er walstad.blogspot.com
Mvh edda.bloggagratis.se

anne - moseplassen sa...

da er bloggposten min som jeg lenket til over grundig oppdatert, håper den er til hjelp. Om ikke så spør, jeg vil gjerne få vite hva som kunne vært forklart bedre :)

Silje Mari sa...

Jeg har slitt med det samme,senest idag, og nå skal jeg inn på disse sidene og sjekke:D

madam mim sa...

Så det er ikke bare jeg som ikke klarer alt dette, takk og lov :-) Vi pratet jo litt om sånne ting på bloggtreffet, men jeg har ennå ikke hatt ork til å sette i gang. Manana, manana :-) Håper det løser seg til slutt!

Crinoline sa...

Hei.Jeg kan ikke hjelpe deg,men vet at Linda i Lindas skattekammer har store bilder.Så ser jeg at Anne hjelper deg med to bilder ved siden av hverandre.Hun er flink og hjalp med masse for at jeg skulle få til tre kolonner.Lykke til.

Hos Camilla sa...

Hei, tror standard malene har en total bildebredde på ca 660 piksler, dvs skal du sette to "høykant" bilder inntil hverandre og bruker ramme, må de være mindre enn 300 piksler brede..
Kopier bildet slik at du ikke ødelegger den store originalfila di, og åpne kopien i feks office picture manager, eller hvilket som helst gratis program med enkel redigering som følger med kamera som Nikon og Canon. (Hvis du ikka kasta CD'n sammen med brukerveiledningen da...) Gå inn i redigeringsverktøyet og sett manuell bredde til feks 280, da gir høyden seg selv basert på format, beskjering osv.
Når du laster opp bildet til bloggen så sett "ingen" på plassering, og da kan du dra bildet dit du vil. Etter det første bildet kan det være greit å bruke et par linjeskift for å få noen millimeter mellom bildene.
Mvh www.milla-brabo.blogspot.com

Solveig sa...

Hei:)
Så kjedlig med slik data trøbbel..
Desverre kan jeg utrolig lite! Rart jeg greier å blogge liksom;)
Men ser du har fått andre tips!

Ønsker deg ei super ny uke;)

Fru Luna sa...

Tusen takk for all hjelp kjære medbloggere :D Setter stor pris på at dere vil hjelpe meg!

Nå har jeg fått til å sette to bilder ved siden av hverandre, så nå gjennstår bare den biten om hvordan jeg kan forstørre ett bilde. Jeg ønsker å ha enkeltbilder som er like brede som tekstfeltet. Min main-wrapper er på 560 px.

Linda sa...

Ser at du strever med å få store bilder.
Menn nå ser jeg at Anne hjelper deg.
Spør hvis det ikke ordner seg da!

Ha en fin ny uke!
Klem Linda

Linda sa...

Glemte å si at speilkommoden din ble alldeles nydelig!

MariMaja sa...

Ser ut til at du får god hjelp;)
Større bilder på bloggen skal jeg prøve meg på i morgen på fotobloggen min...så hvis jeg får det til skal jeg tipse deg;)
Natta