mandag 4. mai 2009

Starten på et sunnere liv...

I kveld har jeg satt av tid til å oppfylle "påskeforsettene" mine. I korte trekk gikk det ut på å endre livsstil, dvs. gå flere turer, spise sunt, meditere, gjøre yoga +++ Og i dag har jeg i hvert fall oppfylt to av målene :)

I kveld har jeg gått en lang tur og beundret gamle villaer i et av mine favorittstrøk i byen. Tromsø er ikke akkurat bortskjemt med gamle flotte hus! Derfor verdsetter jeg alle flotte gamle hus jeg kommer over. Drømmen er å bo i et gammelt hus, med alle de typiske karakteristiske trekkene som hører til. Huset bør være litt utenfor byen slik at ikke bilstøyen overdøver fuglesangene fra hagen. Ja dere skjønner nok hva slags hus, livsstil jeg hinter frem til...

Dette blir mitt første innlegg i Fru Lunas boligspesial, hvor jeg tar å legger ut bilder av hus som jeg kommer over på mine spaserturer. Formålet er å motivere med selv til å gå flere turer, og belønningen er at jeg kan ta bilder av ett hus, som jeg senere kan dele med dere :) Smart, ikke sant?!?

Dette huset er det første huset som fanger min interesse når jeg går min faste rute. Jeg bare elsker de utskjæringene!!! For denne boligen, føler jeg at det er utskjæringene som gjør boligen til den den er, hvis dere skjønner?! Ta vekk utskjæringene, og da gjenstår det et mer ordinært og vanlig hus. Og dersom man også bytter ut vinduene til noen gigantiske vinduer, uten noen sprosser, blir huset rett og slett kjedelig. Slike detaljer er helt avgjørende for hvordan jeg betrakter boliger.

Boligen har utsikt over tromsøbrua, Ishavskatedralen og Fjellheisen.Grått og hvitt er også en nydelig kombinasjon!


Etter gåturen og noen styrkeøvelser på gulvet, var det klart for meditasjon med Morten Eriksen, link. Han har gratis meditasjon hver mandag på denne siden. I dag var vi nesten 900 personer som var pålogget! Dette var min andre gang, (første gangen ble delvis spolert pga en pc som slo seg av hele tiden), og jeg kommer til å bli fast følger hver mandag fra nå av. For de som har lyst å sjekke dette ut er neste meditasjon førstkommende onsdag. Jeg er ikke vant til å meditere fra før av og var litt engstelig for om jeg skulle klare det. Men med en dyktig veileder, Morten Eriksen, kunne til og med jeg klare å meditere. Det var en helt fantastisk og kraftfullt følelse, jeg kjente energien boble over i hender og ben, kroppen ble svevende lett og jeg følte på et tidspunkt at jeg lettet fra fra sofaen som jeg lå på. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det må bare oppleves!


Det er så hyggelig at så mange vil være med på konkurransen min! Og at så mange nye fjes også har funnet veien inn hit :) Hjertlig velkommen til dere! Jeg gleder meg til å besøke dere tilbake (så snart som mulig!) og bli litt bedre kjent med dere :)
Jeg kjenner at jeg blir litt overveldet over alle de hyggelige kommentarene, og at så mange vil være med på konkurransen... Kanskje jeg må kjøre på med noen trøstepremier også ;) Helst skulle jeg ha sendt alle dere en liten oppmerksomhet...


God natt til dere alle, også blogges vi plutselig igjen ;)

13 kommentarer:

Photo-Me-Life sa...

Kjempefint hus. Enig med deg, det er ikke flust av dem her i byen. Vi skulle bodd i Stavanger, Bergen eller Oslo så kunne vi gått oss i hjel...

M sa...

Veldig fint hus, skjønt karnappvindu....
Er det ikke deilig å gå sånn å kikke på hus og drømme seg litt bort!
Det var det kjekkeste jeg visste all den tiden jeg tilbrakte i New York City.
Det er betraktninger jeg kommer tilbake til i innlegg på blogg.
Der er jo byggestilen veldig variert, og i strøket der min kjære eks bodde, var det mye som var bygget da Europa var i krig.
De så mange forskjellige stilretningene avspeiler NYC som den smeltedigelen der var og er.
Heldigvis var han like interessert i historie som meg, vi har nok tilbakelagt noen mil i vår tid.
:D
Ellers glad for at du vil bli med i Norgesglassets A-Å.
Neste bokstaver kommer om ett par dager.
:D
Klem fra meg

Else sa...

Nydelig hus. Så noen flotte hus i Telemark i helga. Skulle gitt mye for et hus i feks Langesund.

Meditasjonen var kjempegod i går. Litt sånn ut-av-kroppen opplevelse. Trenger bare vente til onsdag for neste meditasjon. Glede mæ.

Mia, New Room Interior sa...

Flott hus!! :-) Håper du har en fin kveld! Klem-Mia

Anonym sa...

Å gå tur rundt om i byen er jo egentlig ganske gøy selv om det ikke er så mange flotte hus....det er alltid noe spennende å se på. Her hjemme hos meg er det mest bare vann og skog rundt veien....og noen få hus....bor jo på landet jeg :)

Meditering er noe jeg kunne tenke meg å prøve....høres spennende ut så jeg må vel sjekke ut denne nettsiden du har linket til :)

Klem :)

torleif ann karin sa...

Ja veldig fint hus, gleder meg til fortsettelsen. Du skulle vel knipse flere. Blogging er fasinerende, for alt kan blogges om. Og takk for komentar på bloggen min, koselig..takk takk.
Ha en fin kveld, og jeg kommer nok til å følge med.
Ann.

Cathrine Aksnes sa...

jeg går ofte turer å tar bilder av gamle nostalgiske hus.. elsker det :) flink du har vært...

Forførende Farger sa...

Min interesse for flotte byggverk og spennende hager har av og til ført meg på ville veier *rødme*
På Madeira ble jeg tatt på fersken, mens jeg hang over en høy mur og fotograferte inn i en hage. Eieren trodde tydeligvis at jeg hadde skummle hensikter, der jeg hang etter en hånd og prøvde å både zoome og holde fotoaparatet stille mens jeg studerte det vakreste gresset jeg noen gang har sett. Hmm... Etter et heller stotrende forsøk på å gjøre meg forstått på portugisisk, fikk jeg da omsider eieren til å forstå hva det var jeg var så oppglødd over. Jeg fikk liketil en omvisning i hagen etterhvert. OK, det var ulidelig frekt av meg! Jupp... Men det ble fine bilder og gode minner ;-)
Foresten, det med meditasjon høres faktisk litt spennende ut. Skal sjekke ut linken.
Ha en fortsatt fin kveld!
Klem

Havets Datter sa...

Enig med deg der ja... Flott hus!!
God natt :o)

Havets Datter sa...

Forresten.. takk for hjelp med linkingen ;o) Klarte det (jippiii!!)

Unknown sa...

Et vakkert hus!
Skjønner du drømmer...

Og om jeg har forstått deg rett ~ meditasjon online??

Klem/Nanni

Mor og datter sa...

Så gøy å lese bloggen din!
nydelig hus du har tatt bilde av!

madam mim sa...

Nei så moro! AKKURAT det huset går jeg også og sikler på! Jeg kommenterte det senest i dag for samboeren min da vi gikk forbi... Tromsø er ikke store byen da, men det må sies at jeg går forbi det huset nesten daglig :-)