tirsdag 26. februar 2013

Reykjavik


Hallgrimskirkja er en av mine favorittkirker. Det var en mektig opplevelse å se denne kirken for første gang sent en kvelden. Vi bodde i gangavstand fra kirken, i Grettisborg Apartments, bare en gate unna handlegata Laugavegur, med sine herlige islandske designerbutikker. Det var storsalg da vi var der og jeg fikk kjøpt meg noen flotte islandske kjoler på 50-70 % salg. Storsalg i mars var nok et resultat finanskrisen, det var også lite folk å se i handlegaten.


Vi trivdes godt i leiligheten (stue og soverom i ett, pluss eget kjøkken og bad) og dens beliggenhet. Jeg er jo så glad i gamle hus og i nærområdet til leiligheten var det mange gamle hus. Husene ellers på Island er litt grå og triste. Enkelte områder minte meg om kommunistblokkene i Murmansk.


Jeg spiste deilig lokal mat i Reykjavik: hvalkjøtt (utrulig godt når det er stekt på riktig måte!), lam og tørrfisk bl.a.


Eksempel på kreative islendere:


Mitt beste råd til de som skal til Island er å ta med varme og vann- og vindtette klær! Det var skikkelig guffent vær der.

Håper dere alle ha en fin tirsdag!

3 kommentarer:

Silje Mari sa...

Så spennande å være på Island! Kunne eg godt tenke mæi å dradd dit:)

Hilde sa...

Island MÅ jeg tilbake til en eller annen gang. Så lurt med leilighet, vi bodde på et hotell som lå ved flyplassen inne i Reykjavik. Litt utenfor sentrum med andre ord, men det gikk jo greit når man hadde leiebil.
Kaldt og surt da vi var der, så kunne tenkt meg en tur dit på sommerstid.

Franciskas Vakre Verden sa...

Hei, Hei. Kjempefin blogg du har!

Jeg står bak bøkene Sanselig sommer og Sanselig jul og holder nå på med en ny bok som får tittelen Sanselige Rom.

I den forbindelsen har jeg en stor konkurranse der man kan vinne flotte interiørpremier for 22.000,- Jeg vil med dette gi deg en personlig invitasjon til å bli med. Hvis du ikke allerede er med kan du se mer ved å bruke denne linken:

http://franciskasvakreverden.blogspot.no/2013/02/stor-konkurranse-vinn-premier-for-mer.html

Frist for å være med er 15. mars.

Ha en flott uke!

Beste hilsen Franciska :-)