søndag 24. februar 2013

En smak av ISLAND

 Jeg har vist få reisebilder her på bloggen, og det har jeg tenkt å gjøre noe med. For jeg elsker å reise, selv om det de siste årene har blitt lite reising pga sykdommen. Men noen bilder av mine favorittsteder har jeg liggende på pcèn og de har jeg lyst å dele med dere fremover, bl.a Melbourne, New York og Island. 


Disse bildene ble tatt på siste familietur til Island og USA. Kjekt med noen dagers stop over på Island når man reiser med Icelandair til USA :) Vi leide bil fra flyplassen, hadde to netter i Reykjavik, dro på en kjøretur innover i landet den andre dagen, og avsluttet oppholdet med massasje og bad i den Blå Lagune på utreisedagen. Bildene i dag er fra kjøreturen.


Naturen på Island er så spennende, enkelte områder er magiske. Du har alt fra snødekte områder, grønne mosekledde sletter, øde områder med bare svarte steiner, vulkaner og områder hvor det stiger damp fra varme kilder. Naturen er så vild og uforutsigbar at turister frarådes å vandre i ukjent terreng uten lokalkjent guide.


En gjeng med islandshester, vi så en del av de...

Jeg føler meg skikkelig hjemme på Island, kanskje på grunn av at naturen er så lik naturen hjemme i Øst Finnmark. Det er røft, med lite vegetasjon.

Dessverre fikk jeg ikke tatt bilder når vi var på motorvegene, for det var mye jeg kunne tenkt meg å ta bilder av. Islenderan er f.eks veldig flinke når det kommer til veikunst.


Et obligatorisk bilde av lokalt skilt (islandshest :-))! 

2 kommentarer:

Pink lady sa...

Hei!!

Flotte bilder fra Island! Det er et av stedene jeg ønsker å besøke, men som ikke har blitt prioritert til nå.

Nå håper jeg at New Yorkbildene dine også er på vei inn på bloggen;)

Håper at du har hatt en god helg og får en flott nye uke!

KLem

Else sa...

Koselige minna :)