søndag 17. februar 2013

Høyt over fjellene i Nord Troms, Tromsø og Lyngsalpene

På min lille utflukt nordover for to uker siden, hadde jeg knallfint reisevær og fikk tatt mange bilder av Tromsø, Lyngsalpene og fjellene mellom Tromsø og Lyngen. Jeg elsker denne reiseruten og får ikke sett meg mett på den fantastiske naturen i Nord Troms.

Jeg er riktig nok ikke noen fjellgjeit som så mange andre her i Tromsø, som bestiger topp etter topp. Nei jeg nyter synet enten trygt og energibesbarende fra bakken eller "utrygt" høyt oppe i et lite widerøefly :P

Her har vi utsikt over fastlandsiden til venste og Tromsøøya til høyre. Klokken er bare 11.00 og solen har ennå ikke kommet seg høyt opp på himmelen.


Den spisse fjelltoppen til høyre, på bildet ovenfor, er Tromsdalstind.


Er det noe finere en synet av fjelltopp etter fjelltopp i det uendelige?


Tja... Kombinasjonen fjell, hav, sol og stemningsfull himmel er vel vanskelig å slå :)


På bildet under tror jeg vi til høyre ser noe av Lyngsalpene. Rett meg hvis jeg tar feil ;)


Og her ser vi de majestetiske Lyngsalpene. Dette er nok et annet syn enn det man får når man kjører til Lyngen fra Tromsø, dette bli liksom på baksiden. Og ett stykke lenger bak i horisonten ligger et sted hvor min mormor kommer fra. Sølvet på folkedrakten min, som kommer fra dette området, er dekorert med "små" Lyngsalper.


Det er en herlig tid av året vi har akkurat nå oppe i nord. Lyset er helt magisk og solen som ennå ikke står så høyt på himmelen, gir samme lyseffekt som en solnedgang. Og det blir det fine bilder av :) Et lite fototips er å ta naturbilder i forbindelse med soloppgang og solnedgang. Da får man de mest stemningsfulle bildene ;)   

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oi,oi så flotte bilder. Jeg har kjørt forbi Lyngsalpene med bil og bare det er fantastisk, men disse flotte vinterbildene får deg til å trekke pusten. Jeg er født Finnmarking, men har bodd mesteparten av livet midt i Norge. Jeg har alltid sagt at den vakreste delen av Norge ligger nordpå.
Ha en riktig fin uke.
Klem fra Ann-Jorun.

Pink lady sa...

Så flotte bilder!
Nord-Norge er noe spennende og eksotisk for meg. En gang så må vi nok ta ferie i eget land! :)

Håper at formen er fin! ;)

Klem

Hilde sa...

åh, fine fjellan "mine"! :)
Deilig når det e fint flyvær, og man kan sitte med nesen klistra mot ruta. Fikk tatt litt fjellbilda eg også da eg pendla til Alta, sete ved vindu va et must på den strekninga.

Håper du er frisk og fin! :)