lørdag 26. september 2009

1 års bryllupsdag + vognteppe


I dag er det 1 år siden jeg og mannen giftet oss :) Tenk at ett år kan gå så fort! I dag er det også 11 år siden vi ble kjærester <3

(Brudebildet er fjernet)

To stykker har klart å gjette hva det nye prosjektet mitt er! Svaret er: Vognteppe :)
Tror ikke jeg hadde orket å lage et stort pledd eller sengeteppe med disse rutene, de er litt mer kompliserte enn bestemorsruter :P

Jeg skal ha 6 ruter i bredden og 8-9 i lengden. Så det gjennstår litt før jeg er ferdig. Men jeg har heldigvis god tid, for venninnen min har ikke termin før i februar.
Jeg er blitt hektet på disse rutene og kan godt tenke meg å lage putetrekk av de, bare med andre nøytrale farger.
Fargene på dette teppet ble valgt ut mens venninnen min ennå ikke visste hvilket kjønn det ble. Hun ønsket seg også knallfarger og er glad i eplegrønt. Det kjekke med disse fargene er jo at det også kan brukes hvis nestemann er av motsatt kjønn. Håper og tror vognteppet kommer til å sprite opp den svarte vognen de har kjøpt :)
Tusen takk for kommentarene til siste innlegget. Jeg har dessverre ikke fått besøkt dere tilbake ennå, men skal prøve å få gjort det i morgen. Ser at det er mange nye bloggere som har lagt igjen kommentar denne gangen, så det skal bli gøy å besøke deres blogger for første gang :)

Ha en flott lørdagskveld!

torsdag 24. september 2009

Nytt hekleprosjekt

Hei hei :)


Da har jeg endelig kommet ut av bloggedvalen min. Jeg så lyset igjen i går, etter 3 uker med heller laber form. Og da var det ikke måte på alt jeg skulle (og ville) gjøre. Alle skuffer og skap, i alle rom, ble gjennomgått med argusøyne. En søppelsekk med klær ble kastet, en halv søppelsekk med klær ble gitt til Fretex, og en haug med klær venter på min lillesøster som kommer på besøk i høstferien. Div kjøkkenutstyr ble også funnet frem og skal gis bort. Jeg føler meg 10 kilo lettere etter opprydningen :) Rart hvor tyngende "gammelt rot" kan være...





Jeg har også fått startet på et nytt hekleprosjekt :) Noen som klarer å gjette hva dette skal bli? Kan vel nevne at det gjenstår en del timer før jeg er helt ferdig ;)




Jeg håper jeg får gjort masse interiørarbeid her hjemme fremover, alle prosjekter har stått på stedet hvil den siste måneden.
På lørdag feirer jeg og mannen vår første bryllupsdag og 11 års jubileum <3 Han overrasket meg med soundtracket til Twilight i går :) Snille mannen min! Ha det fint så lenge, også blogges vi om ikke alt for lenge ;)

mandag 14. september 2009

Farnham - Kiln Farm


Hei! Som dere kanskje har lagt merke til så har det blitt en liten bloggepause på meg. Formen er så som så for tiden og da skjer det heller ikke noe på interiørfronten hjemme...



Derfor tenkte jeg at jeg heller skulle vise dere noen bilder fra Englandsturen min for to år siden. Da var jeg var på et kurs i Farnham, Surrey og bodde på et B&B som heter Kiln farm. Link her.



Både Farnham og Kiln Farm levde opp til forventningene! Vanligvis er jeg bare i London og shopper, men denne gangen fikk jeg også oppleve mer av lansbylivet.



Alle disse første bildene er fra gårdsområdet på Kiln Farm. Bildet over er fra inngangspartiet.


En sjarmerende gammel brønn i hagen.



Naturens egen kunst.



Kurset jeg var på, ble holdt på dette hotellet. Prøvde å finne ut hva det heter igjen, men jeg er helt blank. Men huset/slottet er veldig gammelt og blir ofte brukt til bryllup.



Hagen rundt hotellet var som tatt ut fra en Jane Austen bok...



Gågate i sentrum av Farnham:



På denne benken satt jeg og så på livet som gikk forbi:



Ser man det, Laura Ashley Home hadde en butikk i gågaten. Den butikken la jeg ikke merke til for to år siden... Lurer på om interessene mine har endret seg siden da ;)



Koselige butikker :)



Innerst i gågaten: The Lion and the lamb (+ meg).



Det minner meg faktisk om en sene fra Twilight (and here we go again...):
"And so the lion fell in love with the lamb.." (Edward)
"What a stupid lamb..." (Bella)
"What a sick, masochistic lion!" (Edward)
Hi hi, jeg syntes denne senen passet godt inn :) Men der brøt jeg løftet mitt om å aldri nevne Twilight igjen... Siden det løftet allerede er brutt, kan jeg jo nevne at alle bøkene nå er ferdiglest :D Noe må man jo gjøre når man ligger på sofaen!!!
Ha en flott ny uke!


mandag 7. september 2009

Oslo - here I come


(Bilde lånt fra Home & Cottage)
Da har jeg akkurat bestilt meg en Oslotur i november :) Gleder meg sinnsykt til å se en av mine beste venner igjen OG SHOPPE!!!
Jeg må lage en detaljert plan over alle butikkene skal skal innom... Må i alle fall ta turen innom IKEA (!), Indiska, Stoff og Stil og Home & Cottage.
Hvis dere har noen andre butikker å anbefale, tar jeg de imot med stor takk :)

Musikk og Collage


(Trykk på bildet for å få det større. Bildene hentet herfra)

Da har jeg lagt til litt musikk på bloggen. Jeg skal teste det ut i alle fall, og har lagt listen langt oppe på venstre side, slik at de som ikke vil ha musikk på, kan slå den av. Jeg har jo hørt at det er mange som ikke liker å måtte tvangshøre på andres musikk ;) Men jeg ønsker virkelig å dele disse utvalgte sangene til dere. Første sangen ut er selvsagt en sang fra Twilight, "Bellas Lullaby" ;) Den andre er fra Stolthet og fordom filmen. Så kommer bryllupssangen til meg og husbonden. Etter det kommer det to til sanger fra Twilight og en til fra Stolthet og fordom.
Jeg lover at dette innlegget blir det siste om Twilight! Men jeg måtte bare dele denne collagen med dere. Kanskje jeg klarer å lokke noen flere til å se denne herlige filmen ;)
God natt!
(Edit: Rekkefølgen på sangene er endret)

søndag 6. september 2009

Soverom

Hei hei :) Her får dere et lite tilbakeglimt av soverommet vårt. Det har kommet en del nye lesere siden sist, så jeg tenkte jeg skulle dele dette bildet med dere.
Har ikke så mye å vise frem sånn ellers akkurat nå. Årsak = Twilightfeberen, som ennå ikke har lagt seg ;) I går leste jeg bok nr 2 i rekken av Twilight sagaen. Jeg sier bare: HERREGUD!!! For en karuselltur den tok meg med på... Jeg startet med boken kl 08.00 og la den fra meg igjen kl 02.30. Jeg kunne rett og slett ikke legge den fra meg :P Kanskje flere der ute som forstår hva jeg mener?! Begynte så vidt på bok nr 3 i dag, men jeg er helt firkantig i øynene etter i går, så jeg må ta det mye mer med ro og ikke la meg rive sånn med... Men jeg simpelt bare elsker å lese bøker som er så gode at jeg ikke klarer å legge de vekk :)

Ha en flott søndag !

Posted by Picasa

fredag 4. september 2009

Kromsprayen!


Slik ser kromsprayboksen ut. Jeg har tidligere testet ut en annen type kromspray fra Mekonomen som jeg absolutt ikke likte, så jeg tenkte jeg måtte advare dere og vise bilde av den rette sprayboksen.



Her er to nye billige bruktfunn som har blitt fornyet. Begge var opprinnelig i messing...



Jeg prøvde meg på en bloggerunde i går, men jeg fikk dessverre ikke besøkt alle som har lagt igjen kommentarer den siste tiden. Formen er dessverre ikke så god for tiden og jeg blir verre av å sitte forran pc`en.
Håper dere forstår at jeg ikke er overlegen, men at det er helsen som hindrer meg i besøke dere tilbake. Håper også at dere synes det er greit at jeg heller bruker den lille energien jeg har på å lage nye innlegg...
Dette er noe jeg har tenkt mye på og som har plaget meg veldig! Skulle gjerne ha fulgt opp alle og enhver som bruker tid på å legge igjen kommentarer på bloggen min :) Jeg skal gjøre mitt beste i å følge opp de som har spørsmål til meg!

Jeg ønsker dere alle en riktig flott helg!

Posted by Picasa

torsdag 3. september 2009

Lampefot før/etter

Her får dere endelig et interiørinnlegg igjen ;) Denne lampefoten kjøpte jeg for 15(!) kr i en bruktbutikk. På det øverste bildet ser dere det ferdig resultatet. Mannen sprayet den med en kromspray fra Mekonomen. Endelig fant jeg en sølvfarge som jeg likte!
Slik så lampefoten ut før spraymalingen. Den hadde en flott fasong som jeg så potensiale i ;)
Jeg var og så etter lampeskjerm i dag, men det var ikke noe som falt i smak. Håper den perfekte skjermen plutselig dukker opp...
Angående sprøytepistolen i innlegget under, er normalprisen ca 1800 kr. Vi var så heldige og fikk den noen hundrelapper mindre enn det ;) Vi kommer til å teste den ut både inne og ute. Loftsstuen skal pusses opp etter hvert, og vi tenkte å bruke den på skråtaket og veggene. Forhandleren har garantert oss at det er mulig.
Nå skal jeg prøve å få tatt en besøksrunde (har ikke fått besøkt dere tilbake på over en uke... *Dårlig samvittighet*). I dag leste jeg nesten ferdig den første Twilightboken. Gud hvor fantastisk den er. Tusen takk til dere som har anbelalt bøkene til meg :) Jeg kommer til å få varige smilerynker hvis dette skal fortsette i de andre bøkene også :P

Nå skal det males!!!


I hus har jeg nå fått en sprøytepistol :) Nå skal dere tro at vi får fart på oppussingen igjen!!! Vi var også heldig som fikk en veldig god pris på den.

Så jeg har altså vært nødt til å krype til korset og innse at oppussing på den vanlige måten, ikke var så bra helsemessig for meg, og da må man ha slike hjelpemidler for å bli ferdig...


Posted by Picasa

Flere tøfler


Æmm, det har ikke blitt lite fornuftig blogging de siste dagen, av naturlige årsaker... (Twilightfeber! Leste halve førsteboka i går.) Men noe fornuftig har jeg også da fått gjort mens jeg har sett Twilight hundre ganger, som å hekle disse tøflene for eksempel :)
Den øverste tøffelen har jeg gitt min egen vri på. I følge oppskriften skal den kanten som går øverst på tøffelen ha samme farge som resten av tøffelen. Men jeg ønsket å sprite den litt opp ;)

Denne tøffelen har de samme fargene som den øverste, bare motsatt.

Og til slutt denne gråe varianten!
Oppskrift på slike tøfler finner dere i hekleboken: "Hekling i sommersol".
Jeg har dessverre ikke fått svart på mange av spørsmålene deres den siste uken, men jeg skal sette av tid til en bloggerunde senere i dag. Det er kanskje også på tide med et skikkelig interiør innlegg også ;)
Og til Benedicte: "Glæd dæ til du får filmen i posten :D Den e helt fantastisk!!! "

onsdag 2. september 2009

Hektet?



JAAAAAA!!!!!
I dag måtte jeg en tur til byen for å kjøpe meg filmen "Twilight" og de fire bøkene Twilight-filmene er basert på. Begynte på Twilightboken allerede i en skobutikk, mens jeg ventet på tanten min :P Tror ikke jeg klarer å vente med å lese bok nr 2, 3 og 4 heller, jeg må bare vite fortsettelsen... Filmen så jeg forresten enda en gang nå i ettermiddag, mens jeg holdt på med et hekleprosjekt :)

Må bare dele dette med dere:

"About three things I was absolutely positive.

First, Edward was a vampire.

Second, there was a part of him - and I didn`t know how dominant that part might be - that thirsted for my blood.

And third, I was unconditionally and irrevocably in love with him."


Posted by Picasa

tirsdag 1. september 2009

Twilight!

Kjære lesere av denne blogg, denne filmen er så bra at jeg bare er nødt til å anbefale den videre til dere! Twilight er rett og slett en helt fantastisk kjærlighetsfilm :) Den handler om kjærlighetsforholdet mellom "Bella" og vampyren "Edward". Hvordan skal det gå mon tro...

Filmmusikken er magisk og bidrar til at man blir helt dratt inn i filmen. Gud hvor jeg elsker slike filmer! I løpet av 24 timer har jeg sett den hele 3 ganger ;) Så bra er den!

Jeg har ikke hatt denne godfølelsen siden jeg så den nyeste "Stolthet og fordom" filmen på kino. Jeg smeltet totalt da Edward uttalte: "You don`t know how long I have waited for you!"

Så hvis dere liker kjærlighetsfilmer, bare må dere se den! Oppfølgeren kommer på kino 20. november. I can`t wait!!! Her kan dere lese mer om filmen: http://www.filmweb.no/kino/article166853.ece

God natt!

Rammer!


For de som har fulgt med siden januar, vet at jeg har mange hvitmalte rammer liggende. Egentlig var planen å lage en bildevegg, men pga visse knoll og tott tendenser her hjemme når ting skal henges opp, har jeg utsatt det og utsatt det... Hvis noen har veldig gode forslag til hvordan man lager en fin bildevegg, med rammer i ulik størrelse blir jeg veldig glad. Er spesielt interessert i tips om hvordan man klarer å få de på en fin linje uten laservater ;) (Hmmmm, tro hva en laservater egentlig koster...)

På bildet ser dere at en av bildelistene mine, som har fått seg en fornyelse. Rammene mine måtte jo brukes til noe mens de venter på å bli hengt opp ;)

Tusen takk for alle kommentarene!

Stor klem fra


Posted by Picasa