tirsdag 31. august 2010

Mens vi venter på NIB`s soveromsutfordring...


 ...skal jeg gi dere en liten smakebit fra fotoshooten jeg hadde i går, i forbindelse med NIB`s soveromsutfordring som starter i morgen. 


 Soverommet vårt ble i den anledning stylet og fotografert "i nytt lys". Så nå har jeg mange nye bilder å vise fra favorittrommet mitt i Drømmefabrikken :)

I morgen kommer det et lengre soveromsinnlegg fra meg!

mandag 30. august 2010

Naturens goder...

Om høsten elsker jeg å plukke bær!
Favoritten er selvsagt multebær, nam nam :)


 Jeg er så heldig å ha en fast plass hvor jeg plukker multebær hvert år :)
 

I helgen fikk jeg plukket masse multebær, selv om jeg var ute i seneste laget. Dessverre var 70-80 % allerede ødelagt av frost, men sånn går det når man prioriterer å dra til syden midt i bærsesongen ;) Alt i alt har dette vært den beste multebærsesongen på lenge. Kanskje noe godt har kommet ut av den våte sommeren...

søndag 29. august 2010

Baderom Part 2: Glam & glitter!

 Nå er jeg vel hjemme igjen, etter en koselig hytte- og bærtur. Så da er det på tide med del to av baderomsinnlegget. En liten forsmak fikk dere på fredag, men i dag skal dere få se flere bilder fra glitter og glam siden av badet vårt :)


Hi hi, det var ikke akkurat denne stilen jeg hadde i tankene når jeg planla å style badet tidligere i uken. Men så dukket det opp en aldri så liten impulsiv ide og jeg ble 100 % revet med :P
Før jeg visste ordet av det så det slikt ut:


Og det er denne siden jeg endte opp med å like aller best!
Kanskje underbevisstheten min prøver å fortelle meg at jeg trenger mer glitter og glam i hverdagen, hi hi...
Alt ligger nå til rette for en mer glamorøs hverdag :)


Utvalgte smykker henger klare, favorittskoene er bare å smette på, stylingtangen fra GHD ligger klar til å trylle frem de fineste krøllene ( inni verdens flotteste mappe!), favorittunikaen fra Indiska henger klar og det nye sjalet fra Tyrkia skal brukes flittig i høst/vinter :)

 

Stilmessig kræsjer denne siden av badet med den andre kjoleveggen, som dere kan se under del 1, men den går heldigvis godt ilag med resten av badet. Det blir nok den andre veggen som må bøte med livet, også får jeg finne på noe lurt i stedet for.


Stolen på bildet har vært min oldefars <3 
Den ble malt hvit under familiedugnaden for 3 uker siden.


 Jeg elsker det nye sjalet mitt, som er laget av en dame i Tyrkia. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildene, med det er sølvfarget glitter i garnet:
 

Det er så deilig å være igang med bloggingen igjen! Tyrkiaturen har visst gjort underverker med meg og jeg gir herved min stemme for at sydenturer skal være på blå resept ;) Heldigvis har jeg en fantastisk snill familie som sponset hele turen og oppholdet på meg!!! For som de sa når de overtalte meg til å bli med: "Hvordan kunne de dra på ferie når de visste at jeg satt igjen hjemme..." 
Tusen millioner takk!!!

I disse dager er det ca 1 år siden jeg anbefalte filmen Twilight (<3) til mine lesere og bloggevenner. Jeg elsker slike nydelige kjærlighetshistorier og i helgen så jeg en ny film jeg tenkte jeg skulle anbefale til dere. I likhet med Twilight så har filmen "Remember Me" Robert Pattinson i hovedrollen. Ikke bare er gutten knakende kjekk, men han har virkelig et skuespillertalent! Filmen er både søt og rørende, så løp og lei den ;)

Beklager at bildene er litt uklare, må fikse meg et nytt stativ til kameraet (helst i går...).

Ha en flott ny uke!

fredag 27. august 2010

Baderom Part 2

 Dette blir en liten forsmak på hva dere vil få se mer av senere i helgen. For nå står Hr Luna utålmodig i gangen og venter på at jeg skal bli klar for helgens bærplukking :) Men jeg måtte nå bare innom bloggen min en liiiiten tur, hi hi...


Som dere ser er dette en helt annen stil enn den andre kjoleveggen min ;) Men jeg digger denne svarte glitter og glam siden av badet mitt :)

Vi snakkes om litt!

God helg!!!

torsdag 26. august 2010

Baderom Part 1

Her kommer dagens baderomsinnlegg som planlagt. Skulle egentlig vise frem bilder jeg tok i går, men idag var jeg ikke lenger så førnøyd med de, så nå har jeg brukt hele ettermiddagen og kvelden på å style, fotografere og redigere bilder.

Badet er fra 2000, og jeg ville selvsagt gjort ting annerledes nå i 2010 ;) Men jeg har gjort mitt beste med det utgangspunktet jeg hadde.



 Baderomsinnredningen var frem til i vår, trehvit. Men etter litt malehjelp av min mor, ble den like hvit og fin som kjøkkeninnredingen :)



Radio er forresten et must på badet. Denne hvite radioen overtok jeg etter mine foreldre. Den hadde opprinnelig et kirsebærfarget belegg på sidene, men det tryllet jeg fort vekk ved hjelp av litt hvitmaling. Og nå er den 100 ganger finere enn den noen gang har vært :)



Badet er ganske romslig. Hvis jeg husker riktig i farten, så er den 12 kvadratmeter stor. Under studietiden fikk jeg ofte kommentarer om at badet mitt var større enn hybelene medstudentene mine bodde på...



 Jeg elsker smykketrer! Den største på bildet ovenfor er fra Menu og øredobbstativ ble kjøpt for 18 kr på Taras i byen, (tro om ikke den var fra House Doctor).



Jeg har lenge gått med planer om å henge opp et forheng fra taket og ned til gulvet rundt vaskemaskinen og tørketrommelen, men det er spørs om det blir noe av nå som vi skal flytte. Lyset over speilet skal byttes ut!



Dokurven med nødvendig innhold ;)



Vannskapet var tidligere grønt og herlig (!), men ble hvitt og fint etter en impulsiv familiedugnad samme dagen som vi dro til Tyrkia :)  



Toalettskiltet er fra Veronica`s hus. 



 Et kjekt stativ fra Åhlens som i anledning fotoshooten ble tatt inn på badet. Til daglig oppbevarer jeg sengeteppene mine på det, men det skal få lov til å stå på badet frem til leiligheten blir solgt.



 Favorittsommerkolen min fra kolleksjonen Vintage Stories :)



 En skjønn liten sak jeg kjøpte i Finland for 1 år siden:
Har brukt den til å henge øredobber på.



 Dette var del 1 av baderomsvisningen fra Drømmefabrikken. Det har seg nemlig slik at jeg endte opp med to stiler da jeg stylet badet idag. Det jeg kommer til å vise dere i morgen, kommer til å kræsje med den siden av badet hvor sommerkjolen henger. Så jeg må nok bestemme meg for en av delene, kanskje dere kan hjelpe meg.

Tusen takk for alle de søte kommentarene til forrige innlegg!

Ellers kan jeg nevne at Drømmefabrikken ikke ligger ute til salgs riktig ennå. Jeg har litt finpuss igjen før jeg kontakter megler.

Ha en fin kveld!


onsdag 25. august 2010

Lintøyskap på 1-2-3

I Drømmefabrikken skal alt som kan gjenbrukes, brukes på nytt, før nye ting kjøpes inn. Så når vi fikk en tv-reol til overs i vinter, ble den satt inn på badet av alle ting ;) Plasseringen hadde ingenting å gjøre med at vi liker å se på tv når vi sitter på et visst sted (det gjør vi altså ikke, hi hi), men hadde alt å gjøre med de yppelige lagringsmulighetene reolen tilbød. Endelig kunne jeg oppbevare håndduker, duker og sengetøy på ett og samme sted :)


 På bildet under ser dere at tv-reolen er kirsebærfarget og kræsjer totalt med den ellers så hvite stilen i leiligheten. Ved hjelp av 3 kroker, 1 vaier og et par hvite IKEA gardiner, ble problemet fikset i løpet av noen få minutter :)

Slik ser reolen ut bak forhenget:

 

I morgen kommer det et nytt baderomsinnlegg fra meg. Jeg har aldri før vist bilder av badet i Drømmefabrikken, så det er vel på høy tid, særlig når baderomsinnredningen allerede i vår ble malt hvit ;)

Til slutt vil jeg ønske dere som har funnet veien inn på bloggen min via itromso.no, velkommen :)

tirsdag 24. august 2010

Artikkel om interiørbloggere i Tromsø

 (Bildet er fra bloggetreffet hos Bdicte i 2009, alle de fem bloggerne er på listen under)

I dagens Tromsø (lokalavis i Tromsø) er det en artikkel om eksplosjonen av interiørblogger i Tromsø. Benedicte fra bloggen Bdicte er intervjuet, pluss at det er listet opp en rekke andre tromsøbloggere. For de som ikke har tilgang på avisen kan jeg ramse opp de aktuelle bloggene til dere:
  • aashildsvilla.blogspot.com
  • whitesense.blogspot.com
  • www.chatrinesliving.com
  • velkommentiloss.blogspot.com
  • katrinesfoto.blogspot.com
  • hosmadammim.blogspot.com
  • frulunasdrommefabrikk.blogspot.com (Meg ;-))
  • kruspersilleriet.blogspot.com
  • hjemmehoselisabeth.blogspot.com
  • bdicte.blogspot.com
Her er det masse flotte interiørblogger å hente inspirasjon fra :-)

Oppdatering onsdag: nå er artikkelen lagt ut på internettsiden til avisen Tromsø. Trykk her for å lese artikkelen.

mandag 23. august 2010

Tilbake fra Side, Tyrkia


Da er årets ferie over for meg også. Sammen med 11 familiemedlemmer har jeg tilbringt 2 deilige (dog litt varme) uker i Side, Tyrkia.

 

Jeg var på forhånd svært spent på hvordan jeg kom til å like Tyrkia, men allerede første dagen ble alle "fordommer" gjort til skamme.   

 

Menneskene var veldig hyggelige og de tyrkiske mennene var respektfulle selv om jeg reiste uten min mann. Jeg opplevde heller ikke selgerne som plagsomme, men enkelte restaurantinnkastere kunne være svært masete.

 

Jeg har egentlig bare godord å si om Side, menneskene, maten +++ Det eneste å utsette på var varmen. Temperaturen lå på 31-35 på dagtid og 28-30 om natten. Litt for varmt for en nordboer ;) Men også på det området hadde jeg forventet meg noe mye verre, i hvert fall 40 grader +

 

De øverste bildene er alle tatt inne i den store hvite moskeen i Side, en flott bygning jeg og min mor besøkte for noen få dager siden :) Side har ellers mange flotte ruiner å vise frem, slik som Apollontempelet på bildet ovenfor. Selv elsker jeg slike gamle ruinområder!

 

 Jeg anbefaler herved Side til alle :) I samme slengen må jeg også komme med noen andre anbefaler for den som skal til Side. 

Ta hammam bad den første dagen i Tyrkia. Vi gikk rett over gaten fra hotellet vårt (Papaya) til Side Park Hotel. Vi valgte en pakke med skrubb, skumbad, ansiktmaske og massasje. Kjempedeilig! Flere av oss gikk også tilbake for å få medical massasje av den dyktig fysioterapauten som hørte til hammamet. e

På den andre siden av gaten igjen var restauranten/baren Hawaii, hvor det både var nydelig mat og fantastisk hyggelige og sprudlende servitører. Gå dit hvis du vil ha en hyggelig kveld! 

Restauranten Safran, som ligger like ved Side Resort, hadde også veldig god og billig mat. 
 

Bildene denne gangen er tatt av min mor. Takk for lånet mamma :)

Nå som jeg er tilbake igjen er det klart for å starte prosessen med leilighetssalg...

onsdag 4. august 2010

To sell or not to sell...


 Det er det store spørsmålet for tiden!

Jeg har vel egentlig bestemt meg, men jeg har noen svake øyeblikk, hvor jeg tviler på om jeg noen gang skal klare å skille meg fra Drømmefabrikken...

Har gruet meg til dette innlegget, for når jeg endelig offentliggjør salget av Drømmefabrikken blir det så altfor virkelig :(

Drømmefabrikken har jo vært barnet mitt i 10 år. Men nå venter nye eventyr på meg og min kjære :)

Jeg setter ikke i gang salgsprosessen før jeg er tilbake fra Tyrkia, så i mellomtiden må dere gjerne komme med tips og råd angående boligsalg, og har du en flink megler å anbefale i Tromsø -> let me know.


søndag 1. august 2010

Vakkert baderomsmøbel!


Denne gamle skjenken, som er omgjort til et baderomsmøbel, er et Finn.no funn som jeg "tvang" min tante til å kjøpe. Mest av alt ville jeg ha den selv, hi hi, men siden tanten min planlegger å pusse opp badet snart, var den perfekt for henne. Da hun var på besøk hos meg i juni trålte hun baderomsbutikker i flere dager for å finne passende møbler. Men ingenting falt i smak (skal helst være hvitt og shabby). 

Skjebnen ordner heldigvis ofte opp og siste kvelden før hun skulle dra nordover igjen, var hun fremdeles uten baderomsmøbler og katt (et annet viktig punkt på listen). Når jeg så en gang på kvelden går inn på Finn.no av ren rutine, oppdager jeg de perfekte møblene. Vanligvis må man være kjapp på telefonen for å sikre seg slike skatter, men lykken hadde det slik at annonsen var lagt ut 1-2 minutter før jeg logget meg på. Det gikk rimelig raskt å overtale tanten min, og jeg fikk henne til å kaste seg på telefonen og i bilen. 30 min senere var hun en lykkelig eier av baderomsmøblene :-) 

Litt senere på kvelden igjen, oppdager tanten min en nettside som annonserte rasekatter til salgs. Hun fant to aktuelle katter i Tromsøområdet og kastet seg nok en gang på telefonen og inn i bilen... 

Så i løpet av noen få kveldstimer var både baderomsmøbler og to nydelige katter (Edward og Bella) i boks :-)



De forrige eierne hadde kjøpt møblene på en brukt-/antikkbutikk her i Tromsø og selv felt inn en servant i den minste skjenken.


Tanten min kjøpte også en større tilhørende speilkommode og et speil. Da Hr Luna kjørte nordover i juli for å feriere sammen med meg i Finnmark, hadde han meg seg alle møblene på en tilhenger (det ble 100 lange mil på den snille mannen min:-)).


Med tid og stunder skal jeg også skaffe meg noe lignende! Jeg simpelt elsker slike gamle skjenker som er omgjort til baderomsmøbler <3

Bildene ble forøvrig tatt mens jeg og mannen var hus- og kattepassere for tanten min for noen få uker siden. Tusen takk for lånet av både hus og katter, tante W. og gudsønn E.. Vi storkoste oss i huset deres!

Jeg håper dere ellers i landet har hatt en finere sommer enn oss nordlenninger. 
Hvor ble sommeren av??? 
Jeg trøster meg imidlertid med at jeg om 1 uke reiser til Tyrkia med familien. Må jo lagre opp litt D-vitamin før vinteren ;-)

Ha en fin uke!