torsdag 29. desember 2011

Hjemmestrikkede julekuler

 

Jeg elsker å strikke/hekle, spesielt interiørting. Når boka "Julekuler" av Arne og Carlos kom ut i fjor, kunne jeg ikke gjøre annet enn å sitte passivt i sofakroken min og se på at andre lagde slike fine kuler. 

Men ikke i år... Da jeg var hjemme en tur hos foreldrene mine i november, kom jeg over julekulene min mor hadde laget. 

Inspirert av henne, satte jeg meg som mål å få laget 3 selvlagde julekuler.


 Målet klarte jeg. Jeg brukte nok fryktelig lang tid på hver kule, men det gikk greit siden jeg startet på prosjektet flere uker før jul :)

Dette var faktisk et veldig koselig lite prosjekt som jeg anbefaler videre til alle andre, spesielt de som liker å komme fort i mål med prosjekter ;)

Fargene jeg valgte til mine julekuler var lys grå og hvit. Dette for at de skulle passe best mulig inn med resten av julepynten som går i hvitt, sølv og glass. Lite rødt å finne i Drømmefabrikken...

Og de passet perfekt inn blant resten av juletrepynten. Det ble faktisk så bra at jeg må få laget ennå flere kuler før neste jul :) Så ble det jaggu meg et lite innlegg til før jul. Jeg måtte teste ut kameraet igjen etter mange måneders pause i dag. Det ble nå litt frem og tilbake med fargekvaliteten på bildene av julekulene, men jeg fikk nå øvd meg på å justere på hvitbalansen. 

I dag er jeg også hoppende glad siden jeg har fått bestilt meg et nytt objektiv. Objektivet på 50 mm 1,4 som jeg tidligere har brukt masse, leverte jeg tilbake til svigerbror i sommer. Jeg var helt avhengig av det lyssterke objektivet og har nå endelig fått bestilt meg det samme selv, bare med autofokus. Nikon d40 som jeg bruker, har ikke innebygd autofokus, noe som resulterte i mye ergelse når jeg brukte det lånte objektivet. Jeg sikler også på et annet objektiv, som jeg skal prøve å ønske meg bidrag til når jeg fyller 30 år i mars :)

Ha en fin romjul videre og tusen takk for de koselige kommentarene!

3 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Digger de strikkete julekulene jeg! Så flink du vært å snjkkret sammen 3 stk...kanskje jeg og må prøve, hvis jeg begynner NÅ er den kanskje ferdige til neste jul?!

Klem Anna

Randi sa...

Tusen takk for at du viste disse nå. Jeg kjøpte den boka i fjor men klarer ikke å bestemme meg for om jeg liker de eller ikke. I kveld tok jeg frem garn, rødt og hvitt, og måtte prøve å strikke en. Men så får jeg se dine. SÅ mye finere de er i dine farger. Jeg rekker opp og starter på nytt i hvitt og grått :-)

Fortsatt god jul og godt nyttår.

Else sa...

Så fine dem blei i grått og hvitt. :)