søndag 20. januar 2013

Speilkommode inn...



Da juletreet ble tatt ut forrige helg, levnet det igjen et stor tomrom. Det store fine treet med dobbelt sett med lys, gav meg så mye glede de ukene det sto oppe. Løsningen ble å flytte speilkommoden fra gangen og inn i kjøkken-/stueområdet.


Og jeg elsker resultatet :) Jeg har aldri fått til denne veggen, men nå begynner det å komme seg. Trenger bare fikse området til venstre for speilkommoden. 


Det rare er at området virker større nå enn da det stod et lite lampebord her. Jeg hadde jo egentlig helt andre planer for veggen, men rokokkostolene jeg skaffet for fire år siden er ennå(!) ikke trukket om, og gulvlampen i messing er heller ikke malt om. 


Ønsker alle en flott uke!

Mens vi venter på solen...



I to måneder nå har solen vært borte, men i morgen er den endelig tilbake og vi feirer den offisielle soldagen her i Tromsø. Et svimlende antall solboller (berlinerboller) blir laget og solgt på denne dagen, for de heldige som tåler dem ;) I mørketiden har det selvsagt solgt mørketidsboller (samme boller bare med sjokoladedekket topp).

Da jeg skulle ta meg en liten luftetur for en time siden, for å få med meg litt dagslys, ble jeg møtt av denne himmelen (bildet klarer ikke fange opp det riktige lyset som var helt magisk - bygningene skal ikke være så mørke og fargene på himmelen skal være kraftigere).

En passende himmel, dagen før dagen!

lørdag 19. januar 2013

Dagens bok: "Søtt uten sukker"



Dette er boken jeg har ventet på i mange år! 

Jeg levd i noen år nå på en diett uten melk, gluten og sukker (pluss gjær, egg, fruktose, histaminer - mesteparten av tiden). Det største savnet når en starter på en slik diett er mangelen på søtsaker en tåler.

Førsteinntrykket av boken er veldig bra. Den er oversiktelig og fin, med flotte fargerike bilder. Også er det så deilig å slippe å finne opp oppskrifter selv!

Sukker er i boken erstattet med ulike varianter av stevia og mange av oppskriftene er enten uten gluten eller melkeprodukter, eller begge deler. Ellers synes jeg det er lett å finne erstatningsprodukter for speltmelet i oppskriftene eller fløten. Jeg har ikke testet ut den stevian som nå er kommet ut i butikkene, skapene mine er fulle av produkter fra Iherb.com. Jeg har også fått til en god søtsmak selv ved å blande stevia, steviadråper, sukrin og agave nektar.

Boken er lånt fra biblioteket, men er satt på ønskelisten for den kommende bursdagen i mars ;) Jeg har gått gjennom alle oppskriftene i helgen og håper jeg finner den lille ekstra energien i morgen for å teste ut en av oppskriftene, det er mye som frister :)

fredag 18. januar 2013

God helg!



En snartur innom for å si god helg.

Uken har bestått av fysioterapi, legetime, en lunsjdate og shopping. Litt for mye for denne kroppen, så jeg har ligget en del utslått med feber og hodepine. Men sånn går det når grenser tøyes. Heldigvis går det over etter to-tre dager.

Takk for alle de gode tilbakemeldingene :) Hadde planlagt å besøke dere tilbake, men så ble nå formen slik som den er.

P.S. Rosene til 39 kroner på Rema har holdt seg imponerende godt. Bildet ble tatt for en uke side og de blir bare finere og finere for hver dag som går :) Bare husk å velge en bukett med godt utsprungne rosehoder. 

mandag 14. januar 2013

Året da alt er mulig!



Godt nyttår!

Et nytt år og nye mulighet - herlig :)

2012 ble ikke et godt år og jeg hadde mitt verste ME-år så langt. Jeg tror ikke det er mulig å beskrive hvor dårlig jeg var, men kan vel sammenlignes med en kraftig influensa hver dag. Feber døgnet rundt, kraftig hodepine, totalt utmattelse, muskel- og leddsmerter, svimmelhet - som de verste symptomene. Jeg kunne bare stå oppreist i noen minutter av gangen og 2013 ble året jeg fikk både manuell og elektrisk rullestol. Ikke slik jeg hadde forestilt meg at livet skulle se ut året jeg rundet 30 år. Å leve med en funksjonsevne på ca 25% har vært ubeskrivelig tøft og akkurat nå skjønner jeg ikke hvordan det var mulig å leve med det. Jeg kunne ikke være sammen med folk, så venner og familie så svært lite til meg i 2012, og alt som krevde konsentrasjon, og som jeg elsker å gjøre, som f.eks strikke, lese bøker, bruke data, fotografere, se film, forverret symptomene. Så 2012 ble en stor tålmodighetsprøve. Hva skal man gjøre når alt man elsker å fordrive tiden sin meg ikke er mulig lenger? Dagene kan bli fryktelig lange! Redningen ble lydbøker og sovemaske fra Tempur. Og en fantastisk ektemann som har stått på i huset, vært hushjelp, kokk og sykepleier, og som har tørket tårer og holdt motet mitt oppe når det så som mørkest ut. Jeg telte også ned dagene til at den nye Rituximabstudien skulle starte i høst, redningen var jo så nær - trodde jeg. Den nye studien har pr dags dato ikke fått innvilget de 9 mill kr som de trenger til den siste studien, som vil avgjøre om Rituximab (en B-celledrepende kreftmedisin) kan tilbys ME-syke som behandling.

Denne nyheten som kom tidlig i desember, ville ha knust håpet mitt, dersom formen ikke samtidig bedret seg. Som et adventsmirakel forsvant den daglige feberen og hodepinen, og livet ble plutselig lettere å leve! Jeg er fremdeles veldig syk og tåler lite belastning. Men du verden så deilig det er å leve uten smerter og den forferdelige feberen. Jeg kan virkelig få mersmak på dette livet :) 

Jeg har hatt en fantastisk advent, og kost meg veldig med julebakst og pynting. Jula ble derimot ikke like bra, siden mannen ble veldig syk i en uke og jeg var nødt til å ta meg av han pluss meg selv. Det ble en stor utfordring, men vi kom oss igjennom det også.

Januar har vært ennå bedre. En utslitt garderobe er byttet ut, halleluja for januarsalg! Og jeg har fått vært sosial, med måtehold. I dag hadde jeg min første lunsjdate på kafe for første gang på 2 år, kjempekoselig!

Hva 2013 videre skal bringe, vites ikke. Men jeg er ved godt mot og akkurat nå føles det som at alt er mulig :)