lørdag 19. januar 2013

Dagens bok: "Søtt uten sukker"Dette er boken jeg har ventet på i mange år! 

Jeg levd i noen år nå på en diett uten melk, gluten og sukker (pluss gjær, egg, fruktose, histaminer - mesteparten av tiden). Det største savnet når en starter på en slik diett er mangelen på søtsaker en tåler.

Førsteinntrykket av boken er veldig bra. Den er oversiktelig og fin, med flotte fargerike bilder. Også er det så deilig å slippe å finne opp oppskrifter selv!

Sukker er i boken erstattet med ulike varianter av stevia og mange av oppskriftene er enten uten gluten eller melkeprodukter, eller begge deler. Ellers synes jeg det er lett å finne erstatningsprodukter for speltmelet i oppskriftene eller fløten. Jeg har ikke testet ut den stevian som nå er kommet ut i butikkene, skapene mine er fulle av produkter fra Iherb.com. Jeg har også fått til en god søtsmak selv ved å blande stevia, steviadråper, sukrin og agave nektar.

Boken er lånt fra biblioteket, men er satt på ønskelisten for den kommende bursdagen i mars ;) Jeg har gått gjennom alle oppskriftene i helgen og håper jeg finner den lille ekstra energien i morgen for å teste ut en av oppskriftene, det er mye som frister :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så koselig at du er tilbake !
Har savnet dine innlegg. Ønsker deg god bedring og håper du får en fin tid fremover.
Jeg skjønner ikke hva du har levd av når så mange ting må fjernes fra maten....

Fru Luna sa...

Tusen takk anonym! Koselig å være tilbake :) Ved første øyenkast kan de virke lite, men magen er fornøyd med det som er igjen da ;)