lørdag 5. februar 2011

Bestemorsteppe ferdig


Bestemorsteppet jeg startet på i august 2008 er endelig ferdig. Prosjekt "bestemorsteppe" startet da jeg sommeren 2008 falt pladask for et bestemorsteppe en venninne av meg hadde laget. Etter litt opplæring startet jeg på mitt eget teppe og ble straks hektet på min nye hobby. Jeg kan meddele at rutene var så avhengighetsskapene at jeg i en periode stod ekstra tidlig opp om morgenen for å rekke å hekle en rute før jeg dro på universitetet. 

Men så skjedde det som bare måtte skje: jeg heklet på meg en senebetennelse.
(Til advarsel for nye hekleentusiaster!)

Så bare etter en måned måtte jeg legge bort heklesakene.

Dagene gikk... Ukene gikk... Månedene gikk... 

Imellomtiden fikk jeg en ny hobby: Interiørblogging. Det var da jeg oppdaget hvor populære bestemors-/oldemorstepper var. Jeg var visst like nytenkende som 2 mill andre nordmenn ;)

Etter 6 måneders pause satt jeg på ny med heklenål 4.5 i hendene, men det skulle gå 2 år til før teppet ble helt ferdig. De siste to årene har helsen forsinket prosjektet og med bare to ruter igjen, ble teppet på ny lagt på hold sommeren 2010.

Men så i januar 2011 ble bestemorsteppet endelig ferdig, og jeg avsluttet det hele med å hekle en brun bord rundt hele teppet.


 Tips til andre som skal legge ut på samme ferd som meg i fremtiden: Kjøp så mye garn som mulig med samme fargekode. Jeg hadde på forhånd aldri trodd at det skulle gå med så mye garn, så jeg kjøpte litt og litt garn underveis. Men de siste årene slet jeg med å finne fargeparti som lignet med det jeg startet med, og det var store forskjeller.

Jeg er også misfornøyd med garntypen Smart som jeg brukte. Tykkelsen på tråden var svært variabel og kunne være alt fra normal, til for tykk eller for tynn, i en og samme garnnøste.


(En liten start på det nye bloggeåret 2011. Det har vært litt frem og tilbake om jeg skal forsette å blogge, formen er ikke ennå der den skal være og jeg må finne ut om dette er en hobby jeg vil bruke mye tid og energi på i fremtiden. For blogging er tidkrevende og den dagen jeg bli frisk og rask er det mye jeg skal ta igjen ellers i livet i forhold til studier, jobb, familieliv etc. Foreløpig konklusjon er at hvis jeg skal blogge så må jeg legge opp til et bloggeløp som er tilpasset meg og hva jeg klarer å få til ut fra mine begrensninger. Jeg er ikke klar for å gi helt slipp på denne hobbyen, for interiørblogging har gitt meg mulighet til å være kreativ på måter som jeg aldri før har vært, og et tomrom i meg er blitt fylt, noe som har vært helt fantastisk.)

17 kommentarer:

salige lavendel sa...

Må jo være en aldri så liten seier å se det nydelige teppet ditt ferdig =)

Jatte sa...

Så fint teppe du har heklet♥
Selv om det tok tid så ble du jo ferdig å det ble jo lekkert!

Har selv lyst å hekle ett slikt, men kan ikke hekle bestemorsruter enda :P så må lære det først ;)

Håper du finner krefter til og blogge litt innimellom♥

Klem Jatte♥

Mira sa...

Hekleteppet ditt er heilt nydeligt!

Ønsker deg gode dager! God helg! Klem,

Anonym sa...

Nydelig teppe du har hekla selv om det tok litt tid;) Du har fullført og det er jo kjempeflott:)

Blogging eller ikke blogging....koselig at du er her igjen:)...og du trenger jo ikke blogge så ofte;) Når du blogger så gir du fin inspirasjon og det er ihvertfall noe jeg liker når jeg stikker hodet innom:)

Ha ei fin fin helg:)

Unknown sa...

Så flott at du har fått ferdig teppet! Det må jo være godt og a gjennomført, selv med hindringene og plagene dine på veien ♥ Syns du har vært kjempeflink jeg;)

Dette med blogging tar mye tid, samtidig som det er veldig koselig... og det er jo ikke slik at man MÅ legge inn nye innlegg ELTE tiden, ta det i ditt eget tempo og når du selv ar lyst;)

Jeg også vurderer frem og tilbake ele tiden ang bloggen, jeg sliter med det ene og det andre jeg og, og det er absolutt ikke alltid jeg ar gode bloggeperioder, og da er det noen ganger litt vanskelig og la være;)

Håper du blir i bloggeland, og heller kommer med små innlegg innimellom npr det passer deg, for du har et nydelig hjem og en flott blogg med masse inspirasjon!

Klem Line

cashmereandcamera sa...

Så fin det ble! Jeg også har et sånt bestemorlapp-prosjekt som jeg bare kaller for pausefisken jeg. Fordi jeg plukker det frem når jeg har lyst, og koser meg med det da, og når jeg ikke har lyst, så legger jeg det bort med god samvittighet.

Når det kommer til blogging, så er det el ingen som setter en standerd for hvor ofte, hvor mye og om hva man skal blogge, så hos meg blogges det i allefall finfin etter rykkognappmetoden - altså, som med pausefisken(teppeprosjektet) - når JEG har lyst;). Syns du har en trivelig blogg i allefall, og håper på fler innlegg fra deg...når DU vil;). God bedring!

Anitas Interiør verden sa...

Heisan så hyggelig å se deg her inne igjen :-)
Flott teppe,skjønner at det tok tid.
Har strikket på meg MANGE senebetennelser så det vet jeg alt om. Jeg og min datter har begynt å strikke oss et teppe, tar nok noen år det også,kjenner smerter i armen etter hvert :-(
Håper du finner ut av dette med blogging, du får ta det i ditt tempo ,man trenger jo ikke blogge hver dag.
Ønsker deg en fin lørdagskveld

Klem Anita

Anonym sa...

Bare koselig at du er innom av og til og blogger.Ikke legg press på deg selv:)).Nydelig teppe:)

tonemor sa...

Koselig at du stikker innom. Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Føler d på samme måte selv.
ønsker deg fortsatt god bedring. og følg magefølelsen :-)
PS! nydelig teppe du har heklet:-)
Klem

Unknown sa...

Hei kjære deg.
Jeg ble så glad da du dukket opp i rollen min :) Herlig med et lite livstegn fra deg.
Selv føler jeg med deg, selv har jeg stunder jeg vurderer å legge med bloggen. Men så plutselig så dukker gleden opp igjen.
Bloggen skal jo ikke være noe som "tar" tid og krefter, men noe lystbetont. Så får man gjøre som man selv vil, ikke sant.
Ønsker deg en flott dag videre, og håper du velger å fortsette, dog i ditt tempo!

Klem fra Tina

Ellens hobby sa...

Jamen teppe vart jo virkelig fint og jammen kommer du til å sette pris på det etter så lang "produksjonstid"..thihi...Jeg kjenner meg igjen..

Trultemor sa...

Kjempefint teppe:))
Eg fikk dilla i sommar, aldeles dilla! Har blitt mange ruter i stort og smått, morro:) Hekla eit teppe med STORE ruter (23x23cm),så det gjekk liksom fort, hehe.
Kos deg med heklinga og blogginga:)

Unknown sa...

Å, så herlig å se bevegelse her på bloggen igjen! ;) -Og jeg får igjen hørt den vakre musikken... ;) haha.

Har selv havnet på hekle-kjøret etter at jeg prøvde for første gang for 3 uker siden. Nå hekles det som bare det, og jeg har akkurat blitt ferdig med et babyteppe med oldemorsruter/bestemorsruter. Hekling er jo helt kanon for sånne som meg som er helt ubrukelig med symaskin og strikkepinner...

Ha en fin dag! :)

Klem fra Silje

Balke gård sa...

Hei og gratulerer SÅ mye emd bestemorteppet, så flink du ahr vært! Øsnker deg en gdo bedring og kjekt å se du stikker innom bloggen din igjen, stor klem.

mai sa...

Åh, så fiint! Artig at jeg kom over dette innlegget, for jeg har nemlig nettopp kjøpt meg heklenåler og garn for å lære meg å hekle et slikt pledd. Haha, wish me luck! Håper det ikke tar tre år for meg også... :P

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Nydelig teppe:)

har fulgt bloggen din fra starten av og håper du blir så bra i form at du kan fortsette:)Kommer tilbake å sjekker til deg,masse god bedring:)

Ha en fin helg!"!

klem Linda:)

Bente sa...

Hei..du har laget et vakkert teppe som jeg fant bilde av da jeg søkte etter "bestemorshekling"..
Jeg lånte bildet ditt,og linket selvfølgelig til deg.
Teppet du har laget er nyydelig!
Jeg drømmer om en gang å få til noe sånn!
:-) god helg