torsdag 15. april 2010

Norges beste sted å bo?

Med den nordnorske mørketiden og vinteren friskt i minne, har jeg erklært at denne vinteren er min siste i nord. Hr Luna er kanskje ikke helt enig i dette, men det kan da ikke skade å forske litt på hvor det beste stedet å bo i Norge er ;-)


Min drøm er å bo i et hvitt gammelt hus som f.eks. dette i Kragerø. Jeg elsker slike små "hvite" steder :-) Er det noen som vet hvordan det er å bo i dette området, og ellers langs denne kysten?


Hvor synes du det er best å bo i Norge og hvorfor?

28 kommentarer:

Unknown sa...

Sånne hvite hus er kjempesjarmerende. Selv har jeg et ønske om å kunne bo et sted på Ringerike, et sted jeg har sterk tilknytning til fra barnsben av. Et småbruk eller en liten gård hadde vært tingen. Lykke til i letingen etter "Kragerø-huset"! :D

Solveig (Svingenslillehus) sa...

åååå.. den drømmen dele jeg gjerne med deg! Har også kunne tenkt meg et sånt herlig hvit perle :)

De er så koselige!
Så vakkert det var der!

Klem fra Solveig

lillelise sa...

Hmmm...vanskelig spørsmål. Selv stortrives jeg i mjøsområdet(mellom Gjøvik og Lillehammer) , men skulle gjerne bodd på "andre sida", mest på grunn av sola og solforhold. Helst på et lite småbruk. Men ettersom jeg har bodd her hele livet er jeg vel kanskje innhabil...
Lykke til med jakten på drømmehuset

Lykkeliten sa...

Jeg liker meg godt her på vestlandet, men har heller ikke prøvd noe annet! hihi... Har alltid hatt lyst til å prøve å bo en stund på svalbard, men det høres ikke ut som at det er et alternativ for deg;)

Lykke til med jakten på DITT sted!
Kanskje det blir en liten kragerøperle?!=D

Ha en super helg!
Klem

Unknown sa...

Telemarkskysten.... Ah, fantastisk. Her i Telemark er det så fint for vi har nydelig kyst og fjell OG stabilt, godt vær! :)

Jeg har endelig fått mitt lille, nusslige, hvite drømmehus! Du kan se det på bloggen min. Har ikke flyttet inn enda for vi er midt i oppussingen, men det blir en drøm som går i oppfyllelse!!

Klem fra Silje / hjertero.com

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Kva med å bu att med ein fjord på vestlandet;) Så kan vi gå på shopping ilag:)
Hehe..lykke til med valget. Utruleg mange flotte stader i Norge!:)
Ha ein fin kveld/natt!
Klem:)

Jatte sa...

Kragerø er flott, eller Telemark generelt er flott .
Jeg er oppvokst i Porsgrunn og litt i Kragerø da faren min er der ifra, nå bor vi i Langesund, her er det også slike små hus nede ved vannet :)

Trives godt ved kysten!
Klem fra Jatte :)

Anonym sa...

Du må bare prøve Svalbard! Verdens beste sted å bo! Klimaet er mye bedre enn i Troms :-)
Klem fra meg

huset ved elva-elin sa...

Jeg bor i Lillesand og trives veldig godt her på sørlandet. Jeg synes Kragerø er en kjempe koselig by, det er vel litt over en time å kjøre fra meg til Kragerø.
Hilsen Elin

salige lavendel sa...

Jeg bor i den lille hvite byen Mandal, og kan anbefale det!! Er oppvokst i Oslo og hadde ikke lyst å flytte derfra i det hele tatt, men gjorde det fordi min kjære hadde bodd i Oslo sammen med meg de 8 første årene vi var gift. Han hadde sånn lengsel til havet og den hvite byen...og derfor havnet jeg her. Nå elsker jeg denne byen og den helt fantastiske naturen. Det er kolometer med sandstrender her og en tur langs dem er terapi for kropp og sjel. Det er helt unikt!!Og så er det ofte mildt vær her, men jeg synes det blåser litt. Det er vel den eneste haken også tror jeg.

salige lavendel sa...

Hihi, ja Mandal er ikke vanselig å selge. Jeg er jo solgt selv.Skal på strandpromenade med den lille hunden min senere i dag hvis alt går etter planen. Vi bor bare 5 minutters kjøretur fra strendene så vi er flittige brukere av naturressursene her.

Anonym sa...

alt blir flott når solen skinner ikke sant?? har du tenkt å flytte skal du i alle fall ikke bare hoppe i det! du må reise å se.. snakk med folk, og undersøk MEGET nøye.. kjenner du noen der.. tenk på at du skal ha noen å omgås med.. tar tid å finne nye venner!!!

alle sørlandsbyer er idyllisk men, om det er godt å bo der er en annen sak. Det er lett å la seg friste en go'værsdag.

klem fra mæ som skjønner deg veeeeeldig godt :)

Minka sa...

Skjønner godt du vil sørover, her har vi så flott sommre, men vi har og mye snø om vinteren..De siste årene på sørlandet har vi hatt tøffe vintre, men det går kjempe fint når man tenker på sola og sommeren..Jeg bor selv ved Kristiansand, men vet at hele sørlandskysten er fantastisk å bo, fra kragerø til Mandal er det deilig uansett hvor..Ha en flott helg, klems..

(eddas) sa...

Ja der så det riktig koselig ut:)
eddaKlemmer til deg

Pink lady sa...

Jeg har bodd på sørlandet- to steder faktisk. En småby og i Krsand. Nå har jeg hatt snart 9 år i Bergen og vil virkelig anbefale Vestlandets hovedstad!

Det eneste jeg mangler her er sandstrender! Regnet er ikke så plagsomt som alle vil ha det til. Og om man velger å bosette seg utenfor byen, eks en av øyene utenfor(som faktisk er store kommuner blitt) vil man få mindre regn enn i Bergen sentrum. Ta noen søk på Sandviken og Nordnes, der får du hvite trehus:)

Lykke til!

Klem Pink lady

Unknown sa...

Vi bor i Grimstad, og synes det er verdens beste plass. Vinteren er verken lang eller veldig kald, og sommerene er lange og deilige! :-)

Anonym sa...

Hei!

jeg må jo bare få nevne Farsund! Denne herlige byen som er et Norge i miniatyr.
Vi har kilometer på kilometer med sandstrender, flotte sørlandshus. Finn ut mer så skal du se;-)

H

madam mim sa...

Jeg skjønner deg SÅ godt, denne vinteren har vært uendelig lang - og ennå er den ikke over! Jeg ser bloggere legge ut hagebilder og kan nesten ikke fatte at vi bor i samme land. Jeg lengter også sørover (har bodd på østlandet fra jeg var 18 til jeg fylte 30), men må ha med meg foreldre og søsken og venninnene mine hvis jeg skal flytte :-) Nei, vi får vel holde ut! Ha en fin lørdag, klem Linda :-)

Unknown sa...

Ja disse husene er kystens perler, skulle gitt mye for å få bo i ett sånt :)
Vakkert harmonisk og eventyrisk!!♥
Uff, ja denne vinteren har vært laang! Men sommeren kommer i år også hi hi! :)
Ønsker deg en flott søndag!
Klem Anki

Anonym sa...

Jeg bor i Sandnes og stortrives med det. I Stavanger har vi gamlebyen med små hvite hus og lyst er det også hele året.... Men Sandefjord tror jeg at jeg ville sett på om jeg stod helt fritt til å velge. Billige hus ved sjøen og ikke langt fra Oslo eller sørlandsperlene ;-)

Vingesus og Julebrus sa...

Jeg er fra en bygd et stykke utenfor Bergen, har studert i Sogndal i Sogn og Fjordane og har nå bodd snart 10 år utenfor Oslo. Jeg må si at er du på jakt etter naturopplevelser og vakkert landskap, så velger du Vestlandet - og Bergen er en flott by. Sørlandskysten er vakker og småbyene rundt Oslofjorden er heller ikke å forakte. Både Drøbak og Kragerø er to av mine favoritter.
Det kommer vel an på hva du er ute etter - det urbane, det landlige, villt og vakkert? Det vet bare du!! Lykke til. : )

Balke gård sa...

Hei, og grat med overstååt 1 1/2års bryllupdag:-) Og så flott påskepynt!! Litt travelt, beklager det!! Men enig med deg, sørlandet og hvitmalt hus er nydelig!!! Jeg har bodd uliek steder, hatt behov for å se sjøen..men endt opp med Hedmarken..Hehe...Så mitt svar, blir der du har det BRA inni deg:-) Klem, Marianne

Solveig sa...

Jeg er så definitivt enig med deg! Kunne garantert bodd i et av disse sjarmerende husene i Kragerø!! Bare så dumt at min familie da villa ha vært så veldig laaangt borte....
Ønsker deg en flott helg!
Klem fra Solveig

Charlotte sa...

Jeg drømmer om Usa og California/New Orleans/Miami, om enn bare for 4-5 år. Er så utrolig lei det kalde klimaet her nord (Bergen!?!), og har så lyst "Over there". Ungene (og vi) kunne lært oss engelsk skikkelig, og vi kunne hatt det varmt og deilig hele året. Drømme, drømme...

Anonym sa...

Anbefaler kysten av Østfold. Best klima. Flott kystnatur rett utenfor døren og helt til Danmark og kort over til Horten/Tønsberg og sørover. Stille og fredelig uten stress, men alikevel sentralt. Greit med pendling til Oslo, shopping i Sverige og Danmark. Kort veg til skisteder på fjellet og raskt til flyplasser Rygge, Gardermoen, Torp, Landvetter og Skee.

Ellens hobby sa...

Uansett hvor man bor i dette vakre landet så har alt sin sjarm... Både årstidene,folkene og ja alt. Sitter her på Mørekysten med kulde og hutrer...Fyrer i ovnen og koser meg inne. Vet at det blir bedre....så tenk deg godt om.....Klem

Photo-Me-Life sa...

Som Ellen sa, uansett har alle steder sin sjarm. Noen ganger drømmer jeg selv om å starte på ny frisk ett sted. Jeg har jo bodd mange år i Asker å savner klimaet. Men nå, med barn hadde jeg ikke valgt en stor by i allefall, jeg hadde gått for et mindre sted. Det finnes utallige steder langs kysten fra Oslo og til Kristiansand. Risør, Kragerø, Tønsberg...lista er lang men det spørs jo om man vil reise så langt vekk? Men se det slik, reiser dere ned å ikke trives er det ingen krise, da reiser dere opp igjen. Det nytter nesten ikke dra for å se på ett sted, for man må bo der en stund for å føle hvordan det faktisk er å bo der, så det er bare å hoppe i det å trives man ikke, nei, men da vet man det.

Anonym sa...

Hei!

Jeg har selv bodd på Sørlandet i 7 år, men flyttet hjem til Trøndelag for 9 år siden, av praktiske årsaker. Når begge vi var trøndere, og to barn kom i full fart, så var det upraktisk å bo så langt unna familien.
Men det har knapt gått en dag på disse 9 årene hvor vi ikke har tenkt på Grimstad, og snakket om hvor mye vi savner Sørlandet.
Nå går ungene våre på skole her, og vi vil ikke flytte på de nå. Men det gjelder og holde fast på drømmene, og vi SKAL vende tilbake til Grimstad igjen :)
De hvite husene, trange gatene, koselige folket, herlige dialekten og ikke minst, det deilige klimaet. Jeg kan ikke komme på 1 negativ ting med Sørlandet, og anbefaler det på det varmeste!