lørdag 27. februar 2010

Vintage Tub and Bath: badekar med løveføtter og dusjforheng

I går kveld satt jeg klistret forran pc`en, på utkikk etter oppheng til dusjforheng som skal henge over badekar. Drømmen er å innrede badet med et badekar med løveføtter, hvor det skal det henge lange hvite dusjforheng over. Jeg er ikke ute etter kjedelige "norske" forheng, men slike gamle klassiske oppheng som man finner på viktorianske baderom.   

Jeg fant selvfølgelig ikke noen oppheng i Norge, men i USA og England, hvor er det et mye større marked for slike klassiske bad, fant jeg flere nettbutikker som selger slike oppheng. 

Under skal dere få se ulike varianter av dette opphenget jeg prater om. Disse er litt større enn det jeg er på utkikk etter, som kun er en ring på ca 30" diameter.

 
Jeg forestiller meg dette badet på mitt drømme "Bed and Breakfast" i England, og hvor det venter meg en king size himmelseng på naborommet...

  

Jeg er ikke noe glad i messing, så krom er det eneste alternativet for oss. På bildet ovenfor ser vi at blandebatteriet er på siden av badekaret, noe vi også blir nødt til å ha.

  

Jeg fikk litt "cottage" følelse når jeg så opphenget ovenfor.

   

På bildene over og under begynner vi å nærme oss de rette fargene, men stilen er for røff og kald. Jeg vil ha det hvitere og mye mer romantisk <3

  

Dette badet synes jeg er veldig søtt og romantisk. Jeg liker veldig godt formen badekaret, med den stigende ryggen:

  

Dette badet ser jeg for meg i en kul loftsleilighet i New York:Et slikt brett til å ha over badekaret, må jeg også ha :)

I nettbutikkene kunne man kjøpe pakkeløsningen slik som dette:
  
Yes please, sier jeg bare :) Og hva kommer frakten til Norge på?!?
  Her er et annet sett jeg falt for, spesielt løveføttene (sikle, sikle...) og formen på badekaret var helt perfekt.

Jeg skulle ønsk vi hadde et slikt utvalg i Norge også! Men jeg har innsett at oppussingsdrømmen min hadde blitt mye lettere dersom jeg hadde bodd i England eller USA (eller til og med sørpå!)... 
Det var det jeg hadde å dele med dere av bad i denne omgangen. Jeg håper dere likte bildene og løsningene like godt som meg :) Badet i Drømmefabrikken blir det neste store prosjektet etter at kjøkkenet blir ferdig. Jeg venter fremdeles på at masse ekstraordinær energi plutselig skal ramle over meg en dag, slik at siste strøket på skapdørene blir malt...
Alle bildene i dette innlegget er lånt fra http://www.signaturehardware.com og http://www.vintagetub.com.

P.s Det ser ut som at det kanskje blir trekning i dag, så hvis du ennå ikke ha meldt deg på giveawayen min, må du klikke deg inn HER og legge igjen en kommentar :)


10 kommentarer:

Maria sa...

Utrolig fantastiske badekar med løveføtter! Kunne godt tenke meg noe sånt, jeg også;)

Klem!

madam mim sa...

Mange flotte badekar her, så synd at utvalget i Norge ikke er like bra! Jeg SKAL ha et sånt badekar før jeg dør, men ser ut til at det blir noen år fram i tid foreløpig :-) Ha en fin lørdag, Linda, Klem Linda :-)

Karoline Sofie sa...

Så fantastisk flotte badekar! Drømmer om å ha eit sånt sjølv ein vakker dag:)
Ha ei flott helg vidare!
Klem Karoline

victoria (huset i byen) sa...

Flotte badekar, har selv badekar med løveføtter og stigende rygg på karet og er kjempe fornøyd, men lett masse etter rund ring til å ha dusjforheng i da det hadde passet bade best, men skal ta en titt inn på linkene du har vært inne på, kanskje jeg finner det jeg leter etter der, ha en super helg Linda
klem victoria

(eddas) sa...

Ja...dette var ting og vise frem....nyyydelige :)
Ha en fin fin kveld
eddaKlemmer

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Masse lekre bilder! Er supersøte desse løvefot badekara!
Badet skulle ha vore oppussa her og..men dei som budde her før pussa det opp for nokre år sia..meeeeen langt frå min smak dessverre :( får gjere det beste utav det☺

Klem M♥

På landet sa...

Denne drømmen deler jeg med deg, jeg skal ha sånt badekar da vi skal pusse opp en vakker dag, Likte veldig godt kranen på nederset bilde.

Ha en flott kveld.

Anonym sa...

Prøv en blikkenlager mulig at de kan lage ett slik oppheng til deg dersom du har en tegning.

Sissel sa...

Hei! Er det mulig å få link til noen av disse? Leter etter dusjgardinoppheng ala de litt 'firkanta' som er festet i tak og vegg, men finner ingenting... :-)

Gunhild sa...

Hei!
Fant du ut noe? Jeg er på jakt etter et dusjforheng til mitt løvefot-badekar. Har et oppheng som høres ut som det du snakker om (en ring på ca 30"), men mangler forhenget. Har du mulighet til å gi mer info om nettsteder (eller butikker i Norge)? I så fall: Takk for hjelpen!