lørdag 24. august 2013

Flower leggings



Et sikkert tegn på at formen min har blitt litt bedre, er når jeg har overskudd til å tenke på klær, sminke og interiør :) I over en måned nå har jeg vært så jålete av meg som jeg klarer. Hele garderoben, fra topp til tå, er fornyet og gamle, slitte, svært velbrukte "ME-vennlige" klær er kastet. Jeg må vel rette en stor takk til Match, Mango og Noa Noa for alle klærne (og sko) som jeg fant på 70% salg :) De er mine favorittbutikker på Jekta (kjøpesenter her i Tromsø). 

Det er også deilig å sminke bort alle tretthetstegn fra ansiktet. Jeg er langt i fra å være frisk, men jeg føler meg bedre når jeg kamuflerer bort ME-trynet. 

I går var jeg atter en gang på Jekta, sammen med en venninne, og jeg fant selvfølgelig masse fint som fikk bli med meg hjem. Blant annet disse leggingsene fra Mango, som faller i kategorien stygg/pene, men som likevel er så kule. De minner meg om noen blomstrete gardiner som en av mine bestemødre hadde for "hundre" år siden :P


 God helg!

onsdag 21. august 2013

Sunset flight over The Hamptons





På siste flytur til New York, fløy vi over The Hamptons i nydelig solnedgang.  








De siste glimtene av solen forsvant akkurat da vi skulle lande på JFK.




Ser dere Manhattan på bildet over og under?




Det var noe helt spesielt å ankomme New York på denne måten. Synet av The Hamptons og Manhattan i solnedgang var så vakkert at jeg satt og gliste fra øre til øre. Snakk om å få en bra start på ferien!

P.S. Noen som vet hvorfor alt på bloggen min nå er i kursiv? Og hvordan jeg får det tilbake til normalen? Når jeg skriver innlegget er alt som det skal være, men når jeg publiserer det endres både skrifttype og størrelse.



mandag 19. august 2013

Høst i luften




Etter en fantastisk sommer i Nord, har dagene nå blitt kaldere og kveldene/nettene mørke. Jeg har gruet meg til å måtte gi opp de lyse og varme dagene, og er ennå ikke klar for å pakke bort sommerklærne. Men i kveld fikk jeg en god høstfølelse inni meg, og jeg gleder meg til å tenne stearinlys, lese en god bok, og se Twilight for hundrede gang på mørke høstkvelder...  

søndag 18. august 2013

Varm lin - anyone?




Noen som har erfaring med fargen varm lin? Vurderer den til både stue og/eller soverom, men synes det er vanskelig å se hvordan det blir ut i fra en bitte liten papirlapp. 

lørdag 17. august 2013

Høie sengetøy "HANNA"




Jeg elsker Høie sengetøy og jeg synes at Høie har noen skikkelig kvalitetssengetøy. Vi fikk ett sett i bryllupsgave for 5 år siden, og det har vært vår favoritt siden. Om sommeren føles sengetøyet svalt mot kroppen, mens om vinteren føles det varmt og godt. Etter fem år har også sengesettet holdt seg veldig fin.




For noen uker siden følte jeg at det var på tide med et nytt sett med Høie sengetøy (til dobbel dyne igjen). Jeg fant frem til Høies egen nettbutikk, og etter å ha gransket de ulike typene, falt valget på et sengetøy i ekstra fin bomull som heter "Hanna". Det var mønsteret som gjorde utslaget for meg. Det er inspirert av hundekjeks som er tørket ut og begynt å visne på høsten. Vakkert!




Etter å ha sovet i sengetøyet i noen dager nå, har jeg også gjort opp meg noen meninger om det. Jeg elsker mønsteret. Men jeg synes godt det kunne vært mønster på begge sidene av dynetrekket. Når dynen er 200x220 så blir det et stort område som bare er hvitt. Dette unngår man ved å kjøpe to enkelt dyner. Mykheten i stoffet er heller ikke like mykt og godt som vårt første sengesett fra Høie. Jeg håper det bedrer seg etter hvert. Jeg mener ikke at det er ubehagelig å ligge i det, det er bare ikke like fantastisk som det vi har fra før av (er blitt litt bortskjemt ;-)).




Sov godt, hadde jeg lyst til å avslutte med. Men det var nok litt tidlig...


fredag 16. august 2013

Uterom sensommer 2013




Bedre sent enn aldri, så har jeg fått knipset noen bilder fra utearealet vårt. Og slik ser det ut rett utenfor ytterdøra vår. Vi har en sittegruppe i tillegg, men som ikke er avbildet. Dette lille området er uansett mitt favorittområde, hvor jeg selv kan styre og stelle.




Denne blomsten kviknet til etter at jeg omplantet den for to uker siden. Den var halvdød når jeg kom hjem fra ferien. I sommer virker det som at jeg har utviklet "grønne" fingre. Alle uteblomstrene mine har trivdes bra (når jeg er hjemme vel og merke), og blomstrer som bare det. Gjødsling og god blomsterjord er en av de tingene jeg har funnet ut av i år. Blomsterinteressen min "blomstrer" faktisk og jeg hadde elsket å hatt en egen hage og styrt og stelt med.




Ellers har dagene gått med til å planlegge bestilling fra IKEA. Du verden for en stor jobb det er. Hvis noen har noen erfaring med PAX garderobesystem, så tar jeg gjerne imot tips og råd. Ellers skulle jeg ha funnet en oppbevaringsløsning til badet. Men blir ikke helt enig med meg selv. Skulle gjerne hatt en IKEA i nærheten og sett tingene "live".




Her er det koselig å ta seg en kopp te og nyte ettermiddags- og kveldssola. Vi er så heldige å ha solen lengst i nabolaget, siden vi er så høyt over bakken. Glad er jeg for det, men jeg synes synd på alle de i nærheten som mister solen mange timer før oss.




Et utvalg av sommerblomstene. Trur jeg må vurdere å ta blomstrene inn om natten. Det ser ut som at de begynner å miste fargen når det er så kaldt ute.




GOD HELG!

fredag 9. august 2013

Hanging with the stars





I dag har jeg lyst å vise noen bilder fra et lite vist hjørne i leiligheten, et området som har vært neglisjert i mange år. Jeg snakker om hjørnet nederst i trappen. Opprinnelig var planen å lage en bildevegg der den store stjernen henger, og rammene var ferdigmalte og klare til bruk. Jobben med å henge de opp på en gipsvegg ble derimot for stor og krevende (jeg hater gipsvegger!).  




Bokstabelen ble til ved en tilfeldighet, hi hi. Jeg ryddet i min overfylte bokhylle og tok ut bøker jeg ikke syntes var så spennende lenger. Jeg satte de på første og beste midlertidige stedet (i trappa ja), og der ble de værende. Til slutt syntes jeg også at bokstabelen gjorde trappekroken mer koselig... 




Stjerner har jeg en liten ting for (helst veggstjerner). Det startet etter siste tur til USA. Den store ble kjøpt på et lagersalg her i byen. Den er ikke like fin som de stjernene jeg så på husveggene i New Jersey og i Pennsylvania. Men jeg har 3 mindre amerikanske stjerner som jeg fikk sendt i gave fra mammas brevvenninne.

GOD HELG!

onsdag 7. august 2013

Hjemmelagde pølser




I dag har vi, jeg og mannen, styrt og stelt litt i heimen. Bilderammer i flere rom er hengt opp, fargekart med aktuelle farger til stueveggene er hentet fra fargehandelen og satt opp på veggen til vurdering, en stuehylle er stylet på nytt (og det var på høy tid!), også har vi mixet sammen 4 kg med pølseingredienser, slik at smakene får satt seg før vi setter i gang Fru Lunas Pølsefabrikk i morgen. 

Bilde ovenfor er fra siste runde med hjemmelagde pølser. De ble kanongode og bestod av biffkjøtt, hvitløk, chili, salt/pepper, bacon, soltørket tomat og basilikum. Pluss fett og tarmer. Denne runden med pølser blir noe av det samme, men med en ribbe i tillegg i blandingen. Og prosessen er lekende lett takket være Kitchen Aid med tilleggsutstyr. Også smaker det jo så mye bedre med hjemmelagde pølser!

Var det noen som så videoklippene fra Kåfjord/Birtavarre på siste episode av "Luftens helter"? Artig at deler av episoden var derifra :)

tirsdag 6. august 2013

Sommerhus mellom fosser og fjell i Kåfjorddalen




Inni denne dalen mellom høye fjell og fosser, ligger vårt sommerhus/oldemor- og oldefarhuset. Et av mine favorittplasser i verden.



Når jeg sitter på ute og titter opp på de dramatiske fjellene, puster inn den friske landlige lufta og lytter til elva og fossefallene, da får jeg ro i sjela. Jeg hadde noen fantastiske dager i huset med foreldrene mine i sommer. Og jeg elsker at det ikke er internett eller tv i huset. Hodet trenger en pause fra fra det! 




Gården har ikke vært i drift på over 20 år, men jeg er glad for at den fremdeles tilhører slekta. Jeg håper bare vi som eiere tar i ett tak fremover for å bevare huset, slik at flere generasjoner etter oss, kan oppleve det gode livet på landet.




 Mange har kanskje aldri hørt om Kåfjord kommune i indre Troms, men det er nabokommunen til Lyngen. (Vi kan se toppene av lyngsalpene fra sommerhuset.) Riddu Riddu festivalen er nok det mest kjente fra kommunen. 




For de mer tøffe av oss, tilbys det strikkhopp i et juv øverst oppe i Kåfjorddalen. Veldig spektakulert for de som tør ;) Her er en artikkel fra Dagbladet om juvet og strikkhoppingen: trykk her.




Nord-Troms er virkelig verdt et besøk!


mandag 5. august 2013

Forandring fryder, til halve prisen




Jeg og mannen handlet litt på sommersalg i forrige uke, og i en av posene havnet det nytt sengetøy og to store myke hotellputer. Alt på halv pris på Kid. Det er deilig med litt forrandring og jeg synes det er spesielt viktig å ha det behagelig og trivelig på et rom jeg bruker mye. Jeg ble faktisk så fornøyd med nytt sengetøy at jeg likså greit bestilte meg et til nytt ett fra Høie i går, min absolutte sengetøyfavoritt. Gleder meg som en unge til få det i hus! Hotellputene i str 100x70 blir svært praktisk når vi skal se på film på rommet eller ligge halvveis oppreist og lese. 

Nå kaller sengen på meg, etter en litt hard start på dagen med legetime, høy puls på opp til 182 og EKG.

søndag 4. august 2013

Holmenes Gård - Kåfjord




I Kåfjord kommune, i Nord Troms, står oldemor- og oldefarhuset vårt. Det fungerer som et sommerhus for storslekta og ligger idyllisk til inne i Kåfjorddalen. Jeg elsker å besøke huset om sommeren, og sitte ute omringet av høye fjell på alle kanter og lytte til fossene fra fjellene. Det er virkelig et sted hvor jeg finner roen. Og et ekstra pluss er det at vi ikke har tv eller internettillgang i huset.  Det er ikke vårt hus som er avbildet under, vårt er litt mindre primitivt ;) Bildene i innlegget er fra Holmenes Gård.




Jeg og familien min samkjørte sommerbesøket i år med arrangementet Holmenes Marked, på Holmenes Gård. Det er et utendørs museumsområde hvor man kan se hvordan de lokale folkene levde og drev gårdene sine i gamle dager (ca 100 år siden). På markedsdagene er det i tillegg salgsboder med lokale varer, salg av mat, leker for barn, ridning, musikkinnslag, og demonstrasjon av hvordan man spinner garn og farger ull med bær o.l over et bål.




Arrangementet er ikke så stort, men koselig var det. Og værgudene var på vår side, noe som bidro til rekordbesøk og matmangel...




Ekstra morsomt var det å tilfeldigvis møte min beste venn som nå bor i Oslo, (snart Geneve) på markedsdagen. Hans familie er også fra Kåfjord kommune, men jeg ante ikke at han var i Nord-Norge og sjebnen ville ha det til at vi plutselig stod ved siden av hverandre med store øyne :) Vi fikk oss en god time forran denne porten hvor vi fikk oppdatert oss om hverandres liv. Kjempekoselig og morsomt!




Søtt kjøkkenvindu i hovedhuset. Man kan gå inn i alle husene på gården, som er innredet tidsriktig.




Og med disse nydelig blåklokkene, avslutter jeg dagens innlegg.


lørdag 3. august 2013

Sene sommerkvelder i Nord-Norge




Long time, no see...
Da ble det en veldig lang bloggepause denne gangen også. Ikke så mye man kan gjøre med det når helsen vil noe annet. Men egentlig har det gått veldig bra med meg i noen måneder nå. Med ny medisin (LDN) har jeg kviknet til og har kunne nyte livet på mange flere måter. Det er helt fantastisk å kunne delta i sosiale ting, dra en tur på kjøpesenter (i rullestol fremdeles), og rett og slett tåle litt mer aktiviteter. Livet er jo så mye bedre da :) PC-bruk er dessverre en av de tingene som fremdeles fører til symptomøkning, så det og tv-titting har blitt bortprioritert i noen måneder. Men man savner jo å blogge, og jeg har jo veldig lyst til å dele bildene mine med noen. Å ta masse bilder som bare havner i iphoto, føles litt bortkastet.




Det skjer ikke så mye på interiørfronten i drømmefabrikken. Vi lever i vår hvite hule, uten noen store forandringer siden vi pusset opp for noen år siden. Jeg er kanskje ikke så romantisk og hvit i stilen lenger, men det skal litt til for at jeg orker å prioritere tid og penger på å forandre noe som ikke er ødelagt, og som fremdeles fungerer, og gir oss et trivelig hjem. Jeg drømmer om en mer nordisk, enkel stil, og et funkishus :) Men foreløpig er den mest aktuelle forandringen å male to stuevegger i en brun/beige farge. Lysskye meg, har litt problemer med hvitmalingen 0500 til tider.




Ellers så har sommeren vært helt fantastisk på alle måter! Vi har jo hatt en rekordvarm og solrik sommer i nord, formen svinger oppover, kjærligheten blomstrer, og jeg har fått vært mer sosial enn på årevis. Det eneste triste er at vi dette er den siste sommeren med utsikt fra stuevinduene våre. Det offentlige  gjør jo slik det vil iblant, og bygger nå et 26 meter høyt offentlig bygg mellom oss og havutsikten vår, rett på andre siden av gata. Det er mye høyere enn utgangspunktet tillatt etter reguleringsplanen, men det offentlige gjør som det vil, og hva den vanlige mannen i gata mener har ikke så mye å si. Så derfor nyter jeg utsikten så mye jeg kan, mens jeg fremdeles kan, og knipser ivrig i vei når himmelen gir meg de vakreste himmelspill. 




Frem til neste gang, God Sommer!