tirsdag 26. februar 2013

Reykjavik


Hallgrimskirkja er en av mine favorittkirker. Det var en mektig opplevelse å se denne kirken for første gang sent en kvelden. Vi bodde i gangavstand fra kirken, i Grettisborg Apartments, bare en gate unna handlegata Laugavegur, med sine herlige islandske designerbutikker. Det var storsalg da vi var der og jeg fikk kjøpt meg noen flotte islandske kjoler på 50-70 % salg. Storsalg i mars var nok et resultat finanskrisen, det var også lite folk å se i handlegaten.


Vi trivdes godt i leiligheten (stue og soverom i ett, pluss eget kjøkken og bad) og dens beliggenhet. Jeg er jo så glad i gamle hus og i nærområdet til leiligheten var det mange gamle hus. Husene ellers på Island er litt grå og triste. Enkelte områder minte meg om kommunistblokkene i Murmansk.


Jeg spiste deilig lokal mat i Reykjavik: hvalkjøtt (utrulig godt når det er stekt på riktig måte!), lam og tørrfisk bl.a.


Eksempel på kreative islendere:


Mitt beste råd til de som skal til Island er å ta med varme og vann- og vindtette klær! Det var skikkelig guffent vær der.

Håper dere alle ha en fin tirsdag!

søndag 24. februar 2013

En smak av ISLAND

 Jeg har vist få reisebilder her på bloggen, og det har jeg tenkt å gjøre noe med. For jeg elsker å reise, selv om det de siste årene har blitt lite reising pga sykdommen. Men noen bilder av mine favorittsteder har jeg liggende på pcèn og de har jeg lyst å dele med dere fremover, bl.a Melbourne, New York og Island. 


Disse bildene ble tatt på siste familietur til Island og USA. Kjekt med noen dagers stop over på Island når man reiser med Icelandair til USA :) Vi leide bil fra flyplassen, hadde to netter i Reykjavik, dro på en kjøretur innover i landet den andre dagen, og avsluttet oppholdet med massasje og bad i den Blå Lagune på utreisedagen. Bildene i dag er fra kjøreturen.


Naturen på Island er så spennende, enkelte områder er magiske. Du har alt fra snødekte områder, grønne mosekledde sletter, øde områder med bare svarte steiner, vulkaner og områder hvor det stiger damp fra varme kilder. Naturen er så vild og uforutsigbar at turister frarådes å vandre i ukjent terreng uten lokalkjent guide.


En gjeng med islandshester, vi så en del av de...

Jeg føler meg skikkelig hjemme på Island, kanskje på grunn av at naturen er så lik naturen hjemme i Øst Finnmark. Det er røft, med lite vegetasjon.

Dessverre fikk jeg ikke tatt bilder når vi var på motorvegene, for det var mye jeg kunne tenkt meg å ta bilder av. Islenderan er f.eks veldig flinke når det kommer til veikunst.


Et obligatorisk bilde av lokalt skilt (islandshest :-))! 

torsdag 21. februar 2013

Strikkede babysokker


 Disse babysokkene har jeg strikket mange av de siste årene. De er fine barselsgaver og blir alltid godt mottatt av "mødrene". De strikkes med dobbelt alpakkagarn, så de holder de små føtterne varme men er samtidig luftige slik at barna ikke svetter på føttene.


En enkelt forklart oppskrift til de som har lyst å prøve seg på dette strikkeprosjektet:

Garntype: Drops Alpaca
Rundpinne nr. 3.5 (har brukt nr 4. til barn mlm 6-12 mnd)
Ca str 6 mnd (Jeg gav disse i gave til en gutt født i oktober i dag, og han hadde fremdeles litt å gå på fremme ved tærne).
Strikkegrad: lett ;)
Tid: noen få timer forran tvèn...

Legg opp 41 masker med dobbelt garn (eller 43 til barn mlm 6-12 mnd).
Strikk 10 omganger rett fra begge sider (til mindre barn kan 8 omganger være nok).
Felling:
 Strikk 18 masker rett, strikk 2 masker sammen (rett), strikk en maske rett, strikk 2 masker sammen (rett), strikk 18 masker rett.
Strikk 17 masker vrangt, strikk 2 masker vrangt sammen, strikk en maske vrangt, strikk 2 masker vrangt sammen, strikk 17 masker vrangt.
Fortsett slik til det er 25 masker igjen på pinnen (27 dersom du vil ha den videre rundt leggen).
Strikk så 1 maske rett, 1 maske vrang på rettsiden, og på vrangen motsatt (litt klumsette forklart så skal du strikke vrangt der du i forrige omgang strikket rett) i 14 omganger.
Fell løst av. 
La det være igjen en lang nok tråd til å sy sokken sammen, for undersiden og baksiden skal til slutt sys sammen. Jeg har en fantastisk garnnål til dette formålet.

Lykke til :)

tirsdag 19. februar 2013

NIKON D600 - MY NEW BABY!



Jeg elsker mitt nye speilreflekskamera, Nikon D600! Tenk å kunne ta slike lyse bilder når klokken er 17.00 og det er så og si helt mørkt ute, og uten blits eller noe annet enn naturlig lys fra vinduet. Dette var helt utenkelig med det gamle kameraet Nikon D40. Det gamle kameraet er så ubrukelig at jeg holdt på å kaste det ut vinduet da jeg skulle ta bilder med det i dag. Det klarte ikke å ta klare og lyse bilder av det nye kameraet selv midt på lyseste dagen i vinduskarmen! 

Kameraet har jeg fått lekt meg masse med siden begynnelsen av januar og jeg liker det bare bedre og bedre jo mer jeg blir kjent med det.

Hurra for Nikon D600 og for ny fotoglede :)



Rosene kom min kjære hjem med på Valentindagen <3 .="">

mandag 18. februar 2013

Litt nytt i garderoben - handlenett med stjerner og treskjerf




Litt svarte og beige toner fra gangen min i dag. 
FYI, dette er et lygebilde, for det ser ikke slikt ut til vanlig... Men da jeg kom hjem med handlenettet fra Søstrene Grene og treskjerfet fra Noa Noa, med akkurat de samme fargetonene, måtte jeg bare ta bort alle jakkene som ikke passet inn og midlertidig late som at det alltid ser slikt ut. Og det øyeblikket måtte jo foreviges på bilde ;)  


Jeg er veldig glad i slike miljøvennlige handlenett. Prøver alltid å huske å ha med meg ett i håndvesken for å spare miljøet for unødvendige plastposer.


Treskjerfet er jeg blitt veldig glad i. Halv pris fikk jeg det også til :) På bildet kan man bare se greinene, men det er faktisk et helt tre avbildet på skjerfet, med trestamme og det hele.

Ha en fin mandag! 

søndag 17. februar 2013

Høyt over fjellene i Nord Troms, Tromsø og Lyngsalpene

På min lille utflukt nordover for to uker siden, hadde jeg knallfint reisevær og fikk tatt mange bilder av Tromsø, Lyngsalpene og fjellene mellom Tromsø og Lyngen. Jeg elsker denne reiseruten og får ikke sett meg mett på den fantastiske naturen i Nord Troms.

Jeg er riktig nok ikke noen fjellgjeit som så mange andre her i Tromsø, som bestiger topp etter topp. Nei jeg nyter synet enten trygt og energibesbarende fra bakken eller "utrygt" høyt oppe i et lite widerøefly :P

Her har vi utsikt over fastlandsiden til venste og Tromsøøya til høyre. Klokken er bare 11.00 og solen har ennå ikke kommet seg høyt opp på himmelen.


Den spisse fjelltoppen til høyre, på bildet ovenfor, er Tromsdalstind.


Er det noe finere en synet av fjelltopp etter fjelltopp i det uendelige?


Tja... Kombinasjonen fjell, hav, sol og stemningsfull himmel er vel vanskelig å slå :)


På bildet under tror jeg vi til høyre ser noe av Lyngsalpene. Rett meg hvis jeg tar feil ;)


Og her ser vi de majestetiske Lyngsalpene. Dette er nok et annet syn enn det man får når man kjører til Lyngen fra Tromsø, dette bli liksom på baksiden. Og ett stykke lenger bak i horisonten ligger et sted hvor min mormor kommer fra. Sølvet på folkedrakten min, som kommer fra dette området, er dekorert med "små" Lyngsalper.


Det er en herlig tid av året vi har akkurat nå oppe i nord. Lyset er helt magisk og solen som ennå ikke står så høyt på himmelen, gir samme lyseffekt som en solnedgang. Og det blir det fine bilder av :) Et lite fototips er å ta naturbilder i forbindelse med soloppgang og solnedgang. Da får man de mest stemningsfulle bildene ;)   

fredag 15. februar 2013

Tretapet på flyplass


Da jeg skulle ut å fly for to uker siden, måtte jeg knipse noen bilder av flyplasskafeen på Tromsø lufthavn. Jeg elsker den fargerike tretapeten som kommer til live med de ulike grønnfargene, og de sorte lampene gir en fin kontrast. Jeg har også sans for de runde vinduene og de runde ryggene på stolene langs langbordet.


I dag er det en uke siden jeg kom hjem igjen, med en kraftig dose basselusker i bagasjen. Kjedelig å bli veldig dårlig igjen, etter to måneder med ok form. Symptomene nå er ganske lik de jeg har når jeg er skikkelig ME-dårlig, men jeg krysser alt jeg har for at det kun er noe forbigående.

God helg!

onsdag 13. februar 2013

Too cute!



Denne romdufteren var for SØT til å bare gå forbi i går!


 Den er beskriver så godt hvordan jeg føler meg stilmessig akkurat nå!